Ο κόσμος σήμερα, όπως τον αποτυπώνουν οι Ελληνες φωτορεπόρτερ

Ο κόσμος σήμερα, όπως τον αποτυπώνουν οι Ελληνες φωτορεπόρτερ

Τα βραβεία του Athens Photo World αποτελούν πια θεσμό και φέρνουν στο φως πρόσφατα φωτογραφικά πρότζεκτ που ξεχώρισαν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και κάποια χρόνια, το ελληνικό φωτορεπορτάζ έχει κερδίσει λίγη από την αναγνώριση που του αξίζει, ξεκινώντας από τον αείμνηστο, βραβευμένο με Πούλιτζερ Γιάννη Μπεχράκη, όραμα του οποίου ήταν η υποστήριξη των Ελλήνων φωτορεπόρτερ με ετήσια χρηματικά βραβεία. Σημαντικοί φωτογράφοι αφοσιώνονται στην ουσία της είδησης καλύπτοντας από το Προσφυγικό μέχρι την Ουκρανία, από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα έως την καθημερινότητα ευάλωτων κοινοτήτων.

Ο κόσμος σήμερα, όπως τον αποτυπώνουν οι Ελληνες φωτορεπόρτερ-1

Για πέμπτη χρονιά, το Athens Photo World απηύθυνε κάλεσμα για έργα που δημιουργήθηκαν από το 2019 και μετά, αναζητώντας το φωτορεπορτάζ ή το ντοκουμέντο που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο (2.000 ευρώ). Ο δεύτερος θα κερδίσει μια συμμετοχή σε αποστολή του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και ο τρίτος θα λάβει φωτογραφικό εξοπλισμό. Οι τρεις φιναλίστ είναι ο Αντώνης Πασβάντης με το The last community (κεντρική φωτογραφία), ο Νίκος Πρίπορας με το Westland, μια φωτογραφική εξερεύνηση της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης (φωτ. επάνω) και ο Παναγιώτης Ρόντος με το Μόλα. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/02 στις 19.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, είσοδος ελεύθερη, snfcc.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή