Ενα σπίτι γεμάτο καλλιτεχνικές πινελιές στο Κουκάκι

Ενα σπίτι γεμάτο καλλιτεχνικές πινελιές στο Κουκάκι

Γεννημένη στο Λονδίνο, με καταγωγή από την Κύπρο, η σχεδιάστρια κοσμημάτων και ιδιοκτήτρια του brand «Vasiliki», Κική Καραγιάννη, έχει επιλέξει ένα νεοκλασικό κτίριο στο Κουκάκι, για να ζει και να εργάζεται.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σπίτι μου νιώθω: Ζωντανή… Ζω και εργάζομαι στον ίδιο χώρο, οπότε η ενέργεια αλλάζει συνεχώς, είναι σε διαρκή ροή. Η μοναχική ονειροπόληση εναλλάσσεται με την απόλυτη συγκέντρωση και πάει λέγοντας. 

Αγαπημένο μου σημείο στο σπίτι: Το γραφείο μου, ο πνευματικός μου θρόνος, όπου μπορώ να κάνω τα πράγματα να συμβούν και να περιηγηθώ σε λογής ευρήματα. Εδώ που τον χειμώνα ψιλoκρυώνω και το καλοκαίρι ψιλoζεσταίνομαι, αλλά νιώθω πάντα άνετα. 

Ενα σπίτι γεμάτο καλλιτεχνικές πινελιές στο Κουκάκι-1
Στο σαλόνι, το coffee table είναι αγορασμένο από δημοπρασία, το κηροπήγιο είναι από κατάστημα με αντίκες και η βιβλιοθήκη είναι μεταλλική, κατά παραγγελία κατασκευή.

Ατμόσφαιρα στον χώρο μου δημιουργεί: Η νεοκλασική αρχιτεκτονική του οικήματος και ο ήχος από το πιάνο του διπλανού διαμερίσματος, όπου ζει μια δασκάλα μουσικής. 

Αγαπημένη στιγμή της ημέρας: Λίγο πριν από το ξημέρωμα, που η Αθήνα είναι ήρεμη και ακόμη ονειρεύεται. 

Τέχνη στο σπίτι: Κομμένα κλαδιά ελιάς και νεραντζιάς από του Φιλοπάππου, αλλά θα μου άρεσε και ένα έργο του Τσαρούχη. 

Ενα σπίτι γεμάτο καλλιτεχνικές πινελιές στο Κουκάκι-2
Η πόρτα που οδηγεί στην αυλή του σπιτιού. Το ξύλινο τραπέζι είναι αντίκα και τα φωτιστικά είναι vintage.

Γειτονιά στην Αθήνα: Κουκάκι. 

Πόλη στον κόσμο: Αθήνα. 

Ταξίδι: Οπουδήποτε, αλλά οπωσδήποτε οδικώς με ένα λευκό κάμπριο GTi Golf. 

Ενα σπίτι γεμάτο καλλιτεχνικές πινελιές στο Κουκάκι-3
H ίδια με τα κοσμήματά της – χρυσά δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες προέλευσης δίκαιου εμπορίου και διαμάντια-αντίκες. Η αλυσίδα είναι επιχρυσωμένη.

Στον ελεύθερο χρόνο μου: Αρχαιολογικά μουσεία, λαϊκές αγορές και τα μπιλιαρδάδικα της γειτονιάς μου. 

Για να χαλαρώσω: Διαβάζω. Αντλώ αρκετή έμπνευση από τη λογοτεχνία, τους μύθους, την επιστημονική φαντασία, τα παραμύθια και τον Χόρχε Λουίς Μπόρχες. 

Συνήθεια: Κάθε πρωί στις 9 μιλάω στο τηλέφωνο με τον Σπύρο, τον έμπειρο τεχνίτη που αναπαλαιώνει κλασικά και βυζαντινά κοσμήματα, έχοντας χρόνια εμπειρίας στην τέχνη της υψηλής χρυσοχοΐας. Πριν από λίγα χρόνια δέχτηκε να συνεργαστούμε πάνω στη δημιουργία των συλλογών μου. Έκτοτε είναι το στήριγμά μου, ο μέντοράς μου, και αισθάνομαι ευλογημένη που τον έχω στη ζωή μου. 

Ενα σπίτι γεμάτο καλλιτεχνικές πινελιές στο Κουκάκι-4
Η παλιά τυπική αθηναϊκή κουζίνα φιλοξενεί κατά κύριο λόγο πιάτα που συλλέγει και εξαρτήματα του καφέ, που τόσο απολαμβάνει να πίνει.

Ταινία: Γιώργος Λάνθιμος. Οτιδήποτε κάνει. 

Το alter ego μου: Μια σούπερ γκλάμορους πληθωρική γιαγιά, εμπνευσμένη από τη δική μου φυσικά – με την ευκαιρία, να πω ότι στο brand μου έχω δώσει το όνομά της. Μια γιαγιά λοιπόν που φοράει μαύρα οβάλ γυαλιά ηλίου, ένα κεντημένο μαντίλι στο κεφάλι, χρυσές αλυσίδες στους καρπούς των χεριών της. Πάντα γνωρίζει ακριβώς τι θέλει και πώς να το πετύχει και βέβαια ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς της. 

Μαγειρεύω: Κατά παραγγελία κοσμήματα και αντικείμενα από μέταλλα και πέτρες που προέρχονται από ηθικό και δίκαιο εμπόριο. 

Ενα σπίτι γεμάτο καλλιτεχνικές πινελιές στο Κουκάκι-5
Στο γραφείο, πολυθρόνες B&B Italia και λάμπα Bauhaus.

Κινητήριος δύναμη: Η περιέργεια. 

«Ρομαντισμός; Η ιδέα ότι δημιουργώ αντικείμενα που προορίζονται για να είναι συνεχώς πάνω στο σώμα κάποιου». 

Ρομαντισμός: Η ιδέα ότι δημιουργώ αντικείμενα που προορίζονται για να είναι συνεχώς πάνω στο σώμα κάποιου. Αντικείμενα που προσφέρονται σε αγαπημένα πρόσωπα και τους κάνουν να ονειρεύονται και να αισθάνονται ιδιαίτεροι/-ες. 

Ενα σπίτι γεμάτο καλλιτεχνικές πινελιές στο Κουκάκι-6
Στην είσοδο του σπιτιού, το μωσαϊκό συνδυάζεται με τη φλοκάτη, οι πολυθρόνες είναι vintage, αγορασμένες από δημοπρασία, και το τραπέζι είναι από το Μοναστηράκι.

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς: Κλισέ, αλλά δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τους φίλους και την οικογένειά μου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή