Ενα ζεν σπίτι στο Κολωνάκι

Όταν μπαίνεις στο διαμέρισμα της σχεδιάστριας του brand κοσμημάτων Maggoosh, Μαργαρίτα Χρυσάκη, ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σπίτι μου νιώθω: Ο εαυτός μου. 

Αγαπημένο μου σημείο στο σπίτι: Η γωνιά του καθιστικού με θέα στο δέντρο. Σαν να μη βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. 

Ατμόσφαιρα στον χώρο δημιουργεί: H μουσική, ο φωτισμός, η μυρωδιά και τα χρώματα. 

Ενα ζεν σπίτι στο Κολωνάκι-1
Πίσω της, έργο της φωτογράφου Αλεξάνδρα Βαλέντι. Σκαμπό Urban Outfitters και πάνω του γλυπτό κερί φιλοτεχνημένο στο χέρι από το στούντιο Ljos στη Ζυρίχη. Η γάτα της Νούμπια, με καταγωγή από το Κάιρο, όπου τη βρήκε η θεία της στα σκουπίδια.

Το σπίτι μου με τρεις λέξεις είναι: Λιτό, φιλικό, χαρούμενο. 

Αγαπημένη στιγμή της ημέρας: Νωρίς το πρωί, προτού ξεκινήσει η δουλειά, όταν ακούς τα πουλιά να κελαηδούν και υπάρχει ο χρόνος να αφιερώσεις έστω και μισή ώρα στον εαυτό σου. 

Αγαπημένο αντικείμενο: Το σκέιτ μου. Έχω διανύσει πολλά χιλιόμετρα με τη σανίδα μου. Στην Αμερική για χρόνια ήταν το μεταφορικό μου μέσο. 

Ενα ζεν σπίτι στο Κολωνάκι-2
Custom made βιβλιοθήκη στο σαλόνι, που λειτουργεί σαν το cabinet de curiosités της, φιλοξενώντας αντικείμενα από ταξίδια, τα τετράδια που σχεδιάζει και οτιδήποτε σχετίζεται με τη δημιουργία και την έμπνευσή της. Μπροστά, το αγαπημένο της σκέιτμπορντ.

Τέχνη στο σπίτι: Λατρεύω τον πίνακα της φίλης και φανταστικής καλλιτέχνιδας Γκαγιάτρι Γκαμούζ. Επίσης πολύ αγαπημένος ο ξύλινος ήλιος και το φεγγάρι του Γιώργου Βογιατζάκη. Τέλος, δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας αλλά και δύναμης τα prints της Σέριλ Χάμφρεϊς. 

Αν δεν ζούσα εδώ: Θα ήθελα να ζω σε ένα τροπικό νησί, κοντά στη θάλασσα και στον ήλιο. Να έχω τις χάντρες μου και τις πέτρες μου και να δημιουργώ κοσμήματα στην παραλία. 

Γειτονιά στην Αθήνα: Η οδός Μαυρομματαίων στο Πεδίον του Άρεως. 

Ενα ζεν σπίτι στο Κολωνάκι-3
Τα τετράδια που σχεδιάζει – σε αρκετές σελίδες τους βρίσκεις ψυχεδελικά σχέδια.

Προορισμός όπου πάντα επιστρέφω: Η Ινδία, και θα τολμήσω να παραδεχτώ ότι πάντα επιστρέφω και στη Μύκονο. 

Αξεσουάρ: Ένα τσαντάκι από πλεγμένο ασήμι που έχω αγοράσει από την Τζαϊπούρ. 

Στον ελεύθερο χρόνο μου: Ακούω και ψάχνω μουσική. Συχνά φτιάχνω playlists που κοινοποιώ και στην ιστοσελίδα μας maggoosh.com. 

Ενα ζεν σπίτι στο Κολωνάκι-4
Πίνακας της Γκαγιάτρι Γκαμούζ, Ισπανίδας καλλιτέχνιδας που ζει στην Ινδία, και τα κοσμήματά της τοποθετημένα σε μια κατασκευή που έχει φτιάξει η ίδια.

Γεύση: Για πάντα πίτσα! 

Συνήθεια: Πρωινό τσάι. 

Διακόσμηση: Μικρές πινελιές με αντικείμενα από τα ταξίδια μου, έργα τέχνης και λουλούδια. μαγειρεύω Ριζότο κολοκύθας. 

Ποτό: Χωρίς αλκοόλ. 

Ενα ζεν σπίτι στο Κολωνάκι-5
Στο σαλόνι, ένα σημείο στο οποίο κάθεται συχνά για να σχεδιάσει ή να διαβάσει. Το χαλί είναι vintage από το Μαρόκο, των γονιών της, το φωτιστικό είναι επίσης παλιό και αγορασμένο από το Μοναστηράκι.

Καλλιτεχνικό ρεύμα: Το χιπ χοπ. Για οκτώ χρόνια ήμουν πολύ ενεργή στο breakdance. Είχα βγει επανειλημμένα πρώτη και δεύτερη σε βαλκανικούς αλλά και σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχω μεγάλο σεβασμό για την κουλτούρα αυτή και έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποια είμαι σήμερα. 

Είμαι περήφανη για: Το γεγονός ότι τα Maggoosh πωλούνται σε κάποια πολύ σημαντικά καταστήματα στον κόσμο. 

Αγαπημένο πρότζεκτ: Μια μικρή συλλογή ρούχων από μετάξι που σχεδιάζω εδώ και χρόνια. Για την ώρα η παραγωγή περιορίζεται σε κομμάτια για μένα και πολύ κοντινές φίλες. 

Ενα ζεν σπίτι στο Κολωνάκι-6
Μαρμάρινο skate που κάποτε δημιούργησε ως βάση κοσμημάτων για μια έκθεση στο Παρίσι, τα κηροπήγια είναι από το Roman and Williams Guild στη Νέα Υόρκη, ο πίνακας είναι της Σέριλ Χάμφρεϊς.

Σταθερή συνήθεια: Κάθε βδομάδα πάω σε μαθήματα και προπονήσεις χορού. Είναι οι αγαπημένες ώρες της μέρας. Μπαίνω κουρασμένη και αγχωμένη, φεύγω ανάλαφρη και ανακουφισμένη. 

Δεν ξεχνάω ποτέ να: Χαιρετήσω τη Νούμπια, τη γάτα μου, πριν φύγω από το σπίτι. 

«Κάθε βδομάδα πάω σε μαθήματα χορού. Μπαίνω κουρασμένη και αγχωμένη, φεύγω ανάλαφρη και ανακουφισμένη».

Στα άμεσα σχέδιά μου: Έχω ξεκινήσει να δουλεύω την πρώτη μου fine jewelry συλλογή. 

Ενα ζεν σπίτι στο Κολωνάκι-7
Στη βιβλιοθήκη, το αγαπημένο της second hand βιβλίο με κοχύλια, κατασκευή για κοσμήματα και χρυσή, μεταλλική βάση για στικ, σχέδια της ίδιας.

Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς: Τη μουσική, τον χορό και την τέχνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή