Μία κλειστοφοβική περιπέτεια που σπάει έναν κλασικό κανόνα του Χόλιγουντ

Μία κλειστοφοβική περιπέτεια που σπάει έναν κλασικό κανόνα του Χόλιγουντ

Ανατρέποντας την κλασική συνταγή που συνδέει δράση με τεστοστερόνη, η πρώτη σεζόν του Vigil είναι μια ιστορία μυστηρίου στα βάθη της θάλασσας, με πρωταγωνίστρια μια ντετέκτιβ από τη Σκωτία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς μπορεί η αδρεναλίνη να χτυπήσει κόκκινο στην οθόνη; Μια χρυσή συνταγή του Χόλιγουντ κάνει λόγο για περιπέτειες πολλές χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα, με την τεστοστερόνη των πρωταγωνιστών να εγκλωβίζεται στα βάθη των ωκεανών. Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη με τον Σον Κόνερι, το Crimson Tide με τους Ντένζελ Ουάσιγκτον και Τζιν Χάκμαν, καθώς και το Υποβρύχιο Κ-19: Ο φονιάς με τους Χάρισον Φορντ και Λίαμ Νίσον αποτελούν όλα παραδείγματα της εν λόγω συνταγής. Την οποία ακολουθεί και η βρετανική αστυνομική σειρά Vigil, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά η κεντρική ηρωίδα είναι μια γυναίκα, η ντετέκτιβ Έιμι Σίλβα (Σουράν Τζόουνς).

Η τελευταία καλείται να εξιχνιάσει εν πλω τον μυστηριώδη θάνατο ενός μέλους του πληρώματος στο υποβρύχιο του βρετανικού Ναυτικού «HMS Vigil», ενώ βοηθός της στην αποστολή είναι η πρώην σύντροφός της, την οποία υποδύεται η γνωστή ηθοποιός Ρόουζ Λέσλι (η Ίγκριτ από τη Game of Τhrones). 

Η Σίλβα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αξιομνημόνευτης τηλεοπτικής ντετέκτιβ: φοράει τα γυαλιά της όταν μιλάει σοβαρά, τα βγάζει εμφατικά όταν η κατάσταση γίνεται κρίσιμη, επιβάλλεται με την ήρεμη δύναμη και το συγκροτημένο παρουσιαστικό της στους άντρες που την αμφισβητούν λόγω του φύλου της. Μάλιστα, παρά την κλειστοφοβία της –που οφείλεται σε ένα δραματικό γεγονός που βίωσε στην προσωπική της ζωή–, δείχνει αποφασισμένη να φτάσει στα πραγματικά άδυτα του υποβρυχίου. Σε κάθε επεισόδιο ξεσκεπάζει τα μυστικά του πληρώματος, της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσίας, προκειμένου να εξιχνιάσει τον θάνατο που πιστεύει ότι οφείλεται σε δολοφονία, αλλά και την εξαφάνιση ενός αλιευτικού, η οποία έχει αποσιωπηθεί σκοπίμως.

Η δεύτερη σεζόν βρίσκει τη Σίλβα σε μια στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή. Το τελείως διαφορετικό πλαίσιο αποδεικνύει, λοιπόν, ότι η επιτυχία του Vigil δεν οφειλόταν στην καταιγιστική δράση υπό ασφυκτικές συνθήκες, αλλά σε δύο άλλα στοιχεία: στο εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο και στους ανάγλυφους χαρακτήρες.

Πρωταγωνιστούν: Σουράν Τζόουνς, Ρόουζ Λέσλι, Γκάρι Λιούις, Κόνορ Σουίντελς.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 85%.
Η σειρά στριμάρεται από το COSMOTE TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή