Μία κωμική «σαπουνόπερα» που σατιρίζει τον ακραίο πλούτο

Μία κωμική «σαπουνόπερα» που σατιρίζει τον ακραίο πλούτο

Αστραφτερό καστ, λαμπερή κινηματογράφηση και κοφτερό χιούμορ, με φόντο μια ρετρό και ηλιόλουστη Φλόριντα, στη νέα σειρά «Palm Royale»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Σλιμ Άαρονς αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση για την τέχνη της φωτογραφίας, αφού εξελίχθηκε από φωτορεπόρτερ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον πιο θρυλικό φωτογράφο του αμερικανικού τζετ σετ των ’70s – μετά τη φρίκη του πολέμου, ήθελε να φωτογραφίζει μόνο ελκυστικούς ανθρώπους που κάνουν ελκυστικά πράγματα σε ελκυστικά μέρη, όπως είχε πει χαρακτηριστικά. Η νέα κοσμοπολίτικη σειρά Palm Royale είναι κάπως σαν να ζωντανεύει το φωτογραφικό του σύμπαν, καθώς διαδραματίζεται στις υπερπολυτελείς βίλες του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα το 1969, εκεί όπου η αμερικανική ελίτ περνά ανερυθρίαστα τις καλοκαιρινές διακοπές, όσο οι νέοι διαδήλωναν ενάντια στον Πόλεμο του Βιετνάμ. 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Κρίστεν Γουίγκ δίνει ρεσιτάλ κωμικής ερμηνείας ως Μαξίν, μια παραλίγο εστεμμένη τοπικών καλλιστείων ομορφιάς που προσπαθεί να αναρριχηθεί κοινωνικά και να γίνει αποδεκτή στις ερμητικά κλειστές λέσχες των πλούσιων γυναικών της περιοχής, οι οποίες περνούν τις ώρες τους με καλλωπισμούς, αγαθοεργίες και δολοπλοκίες. Η Λόρα Ντερν είναι αντίστοιχα απολαυστική στον ρόλο της χίπισσας φεμινίστριας που προσπαθεί να αφυπνίσει τη Μαξίν και να αντισταθεί στην πατριαρχία και στον καπιταλισμό. Όσο για τη μεγάλη έκπληξη του καστ; Δεν είναι άλλος από τον τραγουδιστή Ρίκι Μάρτιν στον ρόλο ενός ευπαρουσίαστου τυχοδιώκτη μπάρμαν που κρατάει συντροφιά στις μοναχικές πλούσιες κυρίες, καθαρίζοντας τις πισίνες τους, φορώντας μόνο το μαγιό του.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το Palm Royale; Μια φιλόδοξη σειρά και μια οπτική πανδαισία που ξεχειλίζει από καλοκαιρινό φως, ποπ χρώματα, camp αισθητική και αφοπλιστικό χιούμορ, βαδίζοντας στα χνάρια της σειράς White Lotus. Με λιγότερο σασπένς και περισσότερη ατμόσφαιρα σαπουνόπερας από εκείνο, το Palm Royale καταφέρνει κάτι το οξύμωρο: μας εισάγει στον κόσμο της αμερικανικής ελίτ της εποχής, διατηρώντας μια κριτική ματιά απέναντι στον ακραίο πλούτο.

Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Γουίγκ, Λόρα Ντερν, Κάρολ Μπαρνέτ, Ρίκι Μάρτιν, Κάια Γκέρμπερ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 81%.
H σειρά στριμάρεται από το Apple TV+.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή