Μία μουσικοθεατρική παράσταση αναμετράται με την έννοια της αποτυχίας

Μία μουσικοθεατρική παράσταση αναμετράται με την έννοια της αποτυχίας

Ο Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει στη Λυρική Σκηνή την παράσταση «Ο αποτυχημένος». Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε για αυτή

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχετε νιώσει αδικημένοι από τη ζωή; Έχετε φθονήσει κάποιον φίλο, συμμαθητή, έστω κάποιον παλιό σας συνάδελφο, που το ταλέντο του ξεχώριζε, πήγε μπροστά και σας άφησε να νιώθετε αποτυχημένοι και ηττημένοι; Το 1983, ο Αυστριακός συγγραφέας Τόμας Μπέρνχαρντ, γνωστός για το παραληρηματικό του ύφος, κατέγραψε στο μυθιστόρημά του Ο αποτυχημένος τις σχέσεις ανάμεσα σε τρεις άνδρες. Ο πρώτος είναι υπαρκτό πρόσωπο, ο πιανίστας Γκλεν Γκουλντ, τον οποίο ο συγγραφέας βάζει να πεθαίνει από συγκοπή ενώ παίζει τις Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ του Μπαχ, παρότι στην πραγματικότητα πέθανε από φυσικά αίτια.

Οι άλλοι δύο συνδέονται με τον Γκουλντ, επειδή κάποτε παρακολούθησαν μαζί του έναν κύκλο μαθημάτων πιάνου και το ταλέντο του τους έκανε να τα παρατήσουν: ο ένας είναι ο «αποτυχημένος» Βερτχάιμερ, που, πριν αυτοκτονήσει, κρατάει επί δεκαετίες σημειώσεις για ένα «δοκίμιο αποτυχίας», και ο δεύτερος είναι ο αφηγητής της ιστορίας. Βασισμένος στο μυθιστόρημα του Μπέρνχαρντ, ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί τον δικό του Αποτυχημένο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Νιάρρο (Γκουλντ), τον Άρη Μπαλή (Βερτχάιμερ), την Αμαλία Μουτούση (ξενοδόχος) και τον ίδιο (αφηγητής). 

H παράσταση μουσικού θεάτρου Ο αποτυχημένος θα ανεβεί για 11 παραστάσεις, 11-26/04, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εισιτήρια: ticketservices.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή