8 νέοι Ελληνες μουσικοί που φτιάχνουν τον ήχο του αύριο

8 νέοι Ελληνες μουσικοί που φτιάχνουν τον ήχο του αύριο

Ένα Instagram story μάς σύστησε δεκάδες νέους και πολλά υποσχόμενους μουσικούς. Ξεχωρίσαμε τους πιο ενδιαφέροντες

8-νέοι-ελληνες-μουσικοί-που-φτιάχνουν-τ-562964944

Πριν από λίγες μέρες έκανα ένα story με την εξής ερώτηση: «Υπάρχει κάποια νέα ελληνική μπάντα ή τραγουδοποιός που δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα ενώ θα το άξιζε;». Πολλοί απάντησαν «εγώ». Άλλοι έβαλαν απλώς καρδούλα. Υπήρξαν όμως και αρκετές προτάσεις, που στο σύνολό τους μου έδωσαν μια ωραία ενέργεια. Κάποιες περιπτώσεις τις ήξερα: Έχω εκτιμήσει την ψυχαναλυτική ποπ της Sophie Lies, μου αρέσει ο τσαμπουκάς και τα μπιτ των Turboflow 3000, βρίσκω χαριτωμένη τη ρετρό electropop των Dalene και περιμένω το live του Ody Icons στην Αρτζεντίνα (18/4), για να διαπιστώσω αν όντως είναι το νέο αστέρι της avant-pop.

Aκόμα μεγαλύτερη χαρά πήρα από μπάντες που δεν ήξερα. Όπως οι Gemma (φωτογραφία). Είναι από την Κρήτη και παίζουν ροκ με ηλεκτρονικά και παραδοσιακά στοιχεία. Στο νέο τους άλμπουμ, Δρόμοι, κυριαρχούν οι υψηλές εντάσεις και μια παραγωγή που θα έκανε περήφανα τα Ξύλινα Σπαθιά της εποχής του Τροφή για τα θηρία. (Μη σας αποθαρρύνουν τα αδύναμα πρώτα κομμάτια, ο δίσκος απογειώνεται μετά το 8ο λεπτό.) Μια ενδιαφέρουσα νέα φωνή στην εναλλακτική ποπ είναι αυτή της Xanthí, που με κομμάτια όπως το An δίνει υποσχέσεις.

Από χιπ χοπ, συγκράτησα τη Ladele. Δεν σπάει τις άγραφες συμβάσεις του είδους, ωστόσο ξεχωρίζει με το flow και τη μελωδική φωνή της. Σημειώστε επίσης το όνομα του XXRi, ο οποίος φτιάχνει ευαίσθητα κομμάτια με σύνθια. Το τελευταίο του, Κάτω απ’ το φως, στήνει μια γέφυρα ανάμεσα στον Pan Pan και το The adults are talking των Strokes. Τέλος, υπάρχει μια νέα αθηναϊκή μπάντα που με έκανε να ανατριχιάσω με το πάθος της. Θα την αποκαλύψω την επόμενη εβδομάδα, για να υπάρχει και λίγο σασπένς.

8 νέοι Ελληνες μουσικοί που φτιάχνουν τον ήχο του αύριο-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Beyoncé – Cowboy Carter

Όχι, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει τους στίχους του Jolene, ούτε και πείθουν οι βουτιές της στα διάφορα μουσικά είδη. Εντούτοις, το νέο άλμπουμ της Μπιγιονσέ ανοίγει συζητήσεις για τη συμπερίληψη των μαύρων καλλιτεχνών στην κάουντρι και φέρνει μια ωραία αναστάτωση στα λιμνάζοντα νερά του R&B.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT