Οι δωρεάν ξεναγήσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε στην Αθήνα

Οι δωρεάν ξεναγήσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε στην Αθήνα

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον Απρίλιο ώστε να γνωρίσετε λίγο καλύτερα την ιστορία της πόλης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πως σας ακούγεται η ιδέα να γίνουμε τουρίστες στην πόλη μας; Καλή, κακή ή αδιάφορη; Ζώντας στην Αθήνα, περνάμε καθημερινά δίπλα από αρχαία μνημεία, μουσεία και ιστορικούς χώρους. Αποτελούν τοπόσημα, τα οποία ποτέ δεν τα επισκεπτόμαστε, είτε επειδή τα θεωρούμε δεδομένα και λέμε «ε μωρέ, είναι δίπλα στο σπίτι μου, μπορώ να πάω όποτε θέλω», είτε επειδή δεν βρήκαμε κίνητρο να τα εξερευνήσουμε. Οι ξεναγήσεις θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος. Ήδη από τον Φεβρουάριο οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας που διοργανώνουν ο ΟΠΑΝΔΑ και το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας έχουν αγκαλιαστεί από το κοινό της πρωτεύουσας, το οποίο συρρέει στα σημεία συνάντησης που ορίζονται, για να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης τους μέσα από επισκέψεις εκθέσεων, κτιρίων και αρχαιολογικών χώρων. Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων επεκτάθηκε και τον Απρίλιο, και οι Αθηναίοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν (μεταξύ άλλων) την Εθνική Γλυπτοθήκη (20/4), το Λύκειο του Αριστοτέλη (21/4), να κάνουν έναν περίπατο στους τόπους που μαρτυρούν σημάδια της βυζαντινής Αθήνας (27/4), αλλά και να μάθουν τα μυστήρια των ευρημάτων του Κεραμεικού (28/4). Χρήσιμα tips: α) κλείστε εγκαίρως τη θέση σας και β) μπορεί η ξενάγηση να είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες όμως θα πρέπει να πληρώσουν το εισιτήριο της εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Δείτε το πρόγραμμα και κλείστε τη θέση σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του opandaxenagiseis.gr. Απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή