Ποιο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές τραγούδι των Beatles;

Ποιο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές τραγούδι των Beatles;

Mε αφορμή τα 18α γενέθλια του Spotify, κάνουμε μια βόλτα στα νέα trends, αλλά και στα πιο δημοφιλή τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 23 Απριλίου, το Spotify κλείνει τα δεκαοκτώ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μπορεί να κάνει τα πάντα! Ήδη η δημοφιλής υπηρεσία streaming δοκιμάζει καινούργια πράγματα: To icon «Switch to video», που προς το παρόν εμφανίζεται σε λίγες χώρες του κόσμου, προβάλλει μουσικά βίντεο παράλληλα με το εκάστοτε τραγούδι. Αρκετοί ανακαλύπτουν επίσης τo Daylist. Ένα έξυπνο playlist, που ανανεώνεται κάθε λίγες ώρες και σου δίνει προτάσεις ανάλογα με το τι ακούς συνήθως μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα της εβδομάδας (π.χ. «χαλαρά μεσημέρια Κυριακής»). Το πιο συναρπαστικό νέο feature όμως είναι τα AI playlists, που βασίζονται σε περιγραφές κειμένου. Γράφοντας π.χ. «κάνε με να νιώσω σαν μεγάλος γυναικοκατακτητής στο Λονδίνο των ’60s», παίρνεις τα ανάλογα τραγούδια και το ζεις! (Δυστυχώς, προς το παρόν διατίθεται μόνο σε συνδρομητές της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας.)

Κατά τα άλλα, στην εποχή μας το Spotify είναι επίσης δείκτης σφυγμομέτρησης: Η δημοφιλία ενός καλλιτέχνη καθρεφτίζεται (δημοσίως) στους μηνιαίους ακροατές του. Ακόμη, η παράθεση των πιο «παιγμένων» τραγουδιών του μαρτυρά ότι τα γούστα των ανθρώπων γύρω μας αλλάζουν. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο δημοφιλές κομμάτι των Beatles; Όχι, δεν είναι ούτε το Yesterday ούτε το Let it be. Το βελάκι του Spotify δείχνει προς το Here comes the sun, που φιγουράρει πρώτο με εντυπωσιακή διαφορά από το δεύτερο. Εδώ στα δικά μας, το πιο popular κομμάτι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι το Να κοιμηθούμε αγκαλιά (εκνευρίζομαι λίγο), ενώ η Άννα Βίσση κάνει χαμό με την Ψυχεδέλεια, τη στιγμή που το εμβληματικό Δώδεκα δεν εμφανίζεται καν στο top 10. Με πνίγει το παράπονο.

Ποιο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές τραγούδι των Beatles;-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Sissi Rada – Aporia

Η Σίσσυ Μακροπούλου φτιάχνει ηλεκτρονική μουσική δωματίου με ελληνικό στίχο. Μια άρπα, ένα Prophet συνθεσάιζερ και η φωνή της. Τη φαντάζομαι να ερμηνεύει τα κομμάτια αυτά μόνη σε μια ολόλευκη αίθουσα, χωρίς να προδίδει ίχνος από την εσωστρέφειά τους – και παράλληλα ελπίζω σε μια πιο στιβαρή τραγουδοποιία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή