H St Vincent μας θυμίζει ότι ήρθαμε στον κόσμο ουρλιάζοντας

H St Vincent μας θυμίζει ότι ήρθαμε στον κόσμο ουρλιάζοντας

Η κατά κόσμον Άνι Κλαρκ, επιστρέφει με ρηξικέλευθες κιθάρες σε ποπ καμβά, αλλά και με μια αίσθηση απουσίας συγκεκριμένου στόχου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H στήλη γιορτάζει τρία χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας – και τα γιορτάζει ακριβώς όπως ξεκίνησε: με ένα κείμενο για τη St. Vincent. Η Αμερικανίδα τραγουδοποιός τυχαίνει να είναι ξανά στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες, με νέο άλμπουμ και νέο χτένισμα. Μην αμφιβάλλετε: σας είχε λείψει. Το All Born Screaming, βέβαια, δεν σηματοδοτεί κάποια μεγάλη παρέκκλιση από την ποπ για παράξενα μυαλά που αποτελεί σήμα κατατεθέν της. Ήχοι από παλιομοδίτικες ηλεκτρικές κιθάρες βρίσκουν τη θέση τους σε μοντέρνες παραγωγές, σαν θείοι που κάθονται με τη νεολαία. O ρομαντισμός συνδυάζεται με μια αίσθηση ταινίας horror.

Παρότι οι κορυφές του Masseduction (2017) ανήκουν στο παρελθόν, η 41χρονη μουσικός εξακολουθεί να φτιάχνει ενδιαφέρουσα μουσική, η οποία, όπως έγραψαν προ ημερών και οι New York Times, «ενίοτε τέμνεται με το mainstream, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της παραμένει ασυμβίβαστα countercultural». Το πιο απολαυστικό τραγούδι από τα καινούργια, βέβαια, είναι και το πιο βατό: Mε τα υπέροχα πνευστά του και μια υγρή, νυχτερινή ατμόσφαιρα που θυμίζει τραγούδια Τζέιμς Μποντ, το Violent Τimes σε κερδίζει από την πρώτη ακρόαση. Το καταληκτικό All Born Screaming είναι επίσης highlight. Ξεκινάει χαρούμενα και αναπτύσσεται απρόβλεπτα.

Κατά τα άλλα, ο δίσκος δεν σου δίνει πολλούς λόγους να επιστρέψεις, προκαλώντας μάλιστα κατά το μεγαλύτερο μέρος του μια αμηχανία και κάποια ερωτηματικά: Σε ποιους ανθρώπους απευθύνεται; Σε ποιες ηλικίες; Συνολικά πάντως, ως καλλιτεχνική οντότητα, η St. Vincent παραμένει υπολογίσιμη δύναμη. Η ηλεκτρική της κιθάρα είναι ένας σαμποτέρ των βαρετών σαλονιών, τα τραγούδια της χάδια σε άγριους καιρούς.

H St Vincent μας θυμίζει ότι ήρθαμε στον κόσμο ουρλιάζοντας-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ

Pet Shop Boys – Nonetheless

«Κανείς δεν ξέρει ποιος είσαι στη hipster γειτονιά σου», τραγουδάει ο Νιλ Τέναντ στο Α Νew Βohemia. Είναι το highlight ενός δίσκου στον οποίο η synth pop των Pet Shop Boys παίρνει μια πιο μελαγχολική στροφή, τoλμά να ακουστεί κουρασμένη. Μια μεγάλη ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών βρίσκει θέση δίπλα στα keyboards και στα λάπτοπ, όμως το αποτέλεσμα είναι πάντα ανάλαφρο και οικείο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT