Μία κωμική σειρά αποδεικνύει ότι η καλοσύνη μπορεί, τελικά, να σώσει τον κόσμο

Μία κωμική σειρά αποδεικνύει ότι η καλοσύνη μπορεί, τελικά, να σώσει τον κόσμο

Στην τρίτη σεζόν της κωμικής σειράς Abbott Elementary, οι αντιφατικοί χαρακτήρες επιστρέφουν πιο ενωμένοι από ποτέ για να κοιτάξουν την ανυπόφορη πραγματικότητα στα μάτια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλοσύνη»· αυτό γράφει το κολιέ της Τζανίν, δασκάλας σε υποχρηματοδοτούμενο δημοτικό σχολείο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου η πλειονότητα των μικρών μαθητών είναι αφροαμερικανικής καταγωγής. Αυτή είναι η πιο μικρή περίληψη που μπορούμε να φανταστούμε για το Abbott Elementary, την κωμική σειρά δηλαδή που υπογράφει σεναριακά και σκηνοθετικά και έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο η βραβευμένη με Έμμυ Κουίντα Μπράνσον. Όσο για το μήνυμα που βρίσκεται στην καρδιά της σειράς; Η καλοσύνη θα σώσει τον κόσμο.

Εμπνευσμένο από το είδος των mockumentary, το οποίο καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού εμβληματικές σειρές όπως το The Office και το Parks and Recreation, το Abbott Elementary επέστρεψε πρόσφατα στις οθόνες μας με την τρίτη σεζόν του, με ακόμα πιο αιχμηρό χιούμορ. «Είναι αστείο, επειδή είναι αλήθεια», λέει μια πολυπαιγμένη φράση της αμερικανικής ποπ κουλτούρας και το Abbott Elementary αποτελεί την πλέον τρανταχτή απόδειξη γι’ αυτό. Ναι, είναι (σχεδόν) αστείο το πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μειονότητες και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και οι δάσκαλοι που παλεύουν να αντεπεξέλθουν με ελάχιστους πόρους, αντιμετωπίζοντας το επάγγελμά τους ως λειτούργημα. Το αβίαστο χιούμορ, όμως, προκύπτει και από τη συνύπαρξη εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων, όπως η πληθωρική, εγωκεντρική και φαινομενικά ακατάλληλη για τον ρόλο της διευθύντριας  Έιβα, η Ιταλοαμερικανή Μελίσα, που θα μπορούσε να είναι ένας θηλυκός κωμικός Τόνι Σοπράνο, η συντηρητική και θρησκευόμενη Μπάρμπαρα, που όμως αποδεικνύει ότι δεν γερνάς όταν μεγαλώνεις αλλά όταν σταματάς να είσαι ανοιχτόμυαλος, ο woke νεαρός Τζέικομπ ο οποίος, με σημαία την πολιτική ορθότητα, δηλώνει έτοιμος να γίνει η αλλαγή που θέλει να δει στον κόσμο, και ο άβολος Γκρέγκορι που, σε κάθε σεζόν, αποβάλλει όλο και περισσότερες αγκυλώσεις προκειμένου να καταλάβει τον εαυτό του και να αφεθεί στο συναίσθημα.

Με όπλα το γέλιο, την ανθρωπιά, την αισιοδοξία και τη ζεστασιά, λοιπόν, η τρίτη σεζόν Abbott Elementary είναι το καλύτερο «γιατρικό» απέναντι στην απαισιοδοξία, το καλύτερο αντίδοτο σε έναν κόσμο ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από ειδήσεις όπου τα χειρότερα ανθρώπινα ένστικτα γίνονται –πόσο τρομακτικό;– πραγματικότητα.

Πρωταγωνιστούν: Κουίντα Μπράνσον, Τζανέλ Τζέιμς, Λίζα Αν Γουόλτερ, Τάιλερ Τζέιμς Γουίλιαμς.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 99%.
H σειρά στριμάρεται από το Disney+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT