Εικονογραφήσεις για βραβείο

Εικονογραφήσεις για βραβείο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Τόλο είναι ένα απάνεμο λιμάνι βορειοανατολικά του Χονγκ Κονγκ, σημείο που χρωστά τη φήμη στα μαργαριτάρια που αναζητούνταν εκεί την περίοδο της δυναστείας των Μινγκ. Το τοπίο μαρτυρεί, σύμφωνα με τον illustrator Στίβεν Τσόι, την πρόοδο που έχει σημειώσει με τα χρόνια η περιοχή. Ήταν η έμπνευσή του για το έργο «Bus Station», που τον έφερε στη λίστα των 15 υποψηφίων των World Illustration Awards 2017 – οι τελικοί δύο νικητές θα ανακοινωθούν στις 3 Αυγούστου, ενώ μέχρι τις 28 του ίδιου μήνα θα εκτεθούν στο Somerset House στο Λονδίνο 200 πρότζεκτ που επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή. 

Τα έργα προέρχονται από τον χώρο της διαφήμισης, του βιβλίου, του τύπου, του design κ.α., με τους δημιουργούς τους να κατάγονται από 64 διαφορετικές χώρες. Στην τελική λίστα των υποψηφίων συναντάμε και τη νεαρή Βρετανίδα Μπίθαν Γούλβιν, η οποία είναι υπεύθυνη για το παιδικό βιβλίο «Little Red», μια παραλλαγή της Κοκκινοσκουφίτσας – το βραβευμένο πρότζεκτ της ξεκίνησε ως εργασία για το πανεπιστήμιο και χωρίς να σκοπεύει να το εκδώσει. 

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο προέκυψε το έργο της Ισραηλινής Τσεντ Γουίνερ (φωτογραφία): το CNN της ανέθεσε ένα μικρού μήκους animation για τον προβληματισμό σχετικά με τις οικολογικές συνέπειες της εμφιάλωσης του νερού. «Μεγάλη έμπνευση αποτέλεσε για μένα ο Σαλβαντόρ Νταλί», λέει η Γουίνερ. «Αυτό που με γοήτευσε στη δουλειά του ήταν η ικανότητά του να αποτυπώνει τη μεταμόρφωση των τοπίων και των φυσικών στοιχείων όταν έρχονται σε επαφή με την ανθρώπινη συμπεριφορά». Το βίντεο λέγεται «CNN: Econundrum» και μπορείτε να το αναζητήσετε στο ίντερνετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή