Ο Μπόμπι και ο Τεντ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν το όνομα Κένεντι χρησιμοποιείται στον πληθυντικό, η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό είναι «κατάρα». Η κατάρα των Κένεντι. Οι ατυχίες και οι τραγωδίες τους. Στοιχεία στα οποία εστίασε η ποπ κουλτούρα, ώστε τα μέλη της φημισμένης οικογένειας να εξισωθούν με σταρ του επιπέδου του  Έλβις ή της Μέριλιν και να βρουν μια θέση στη μυθολογία της αμερικανικής ιστορίας. 

Στις 10 Μαΐου έρχεται στις ελληνικές αίθουσες η ταινία του Τζον Καράν «Η ενοχή του Κένεντι» (φωτ.), του Τεντ Κένεντι, του μικρού αδελφού, ο οποίος τέτοιες περίπου μέρες το 1969 ενεπλάκη στην πολύ περίεργη υπόθεση του θανάτου της Μέρι Τζο Κόπεχνε, που βρέθηκε νεκρή σε μια λίμνη, έχοντας νωρίτερα φύγει μαζί με τον Τεντ από ένα πάρτι. Το περιστατικό σημειώθηκε στη Μασαχουσέτη, στη χερσόνησο Chappaquiddick (όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας), στιγμάτισε τη ζωή του Κένεντι και θεωρείται ότι έβλαψε ανεπανόρθωτα την πολιτική του καριέρα.  

 Εν τω μεταξύ, τον Ιούνιο θα συμπληρωθούν πενήντα χρόνια από τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι και, αφορμής δοθείσης, το Netflix παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων με τίτλο «Bobby Kennedy for President», παρουσιάζοντας άγνωστο υλικό από τη ζωή και την ανολοκλήρωτη προεκλογική του εκστρατεία. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί φόρο τιμής στον Ρόμπερτ, στον πολιτικό Ρόμπερτ και όχι στον αδελφό του Τζον, προσθέτοντας και την απαραίτητη συνωμοσιολογία γύρω από το ποιος ήταν τελικά ο δολοφόνος του. Έτσι κι αλλιώς, όπως τραγούδησαν και οι Rolling Stones, οι Κένεντι σκοτώθηκαν από «εσένα κι εμένα». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή