Μινωικό design για βραβείο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ακόμα εισχωρήσει για τα καλά στην ελληνική αγορά, κατέκτησε την πρώτη του διάκριση σε γερμανικό έδαφος. Τα εντυπωσιακά εικαστικά της συσκευασίας του, εμπνευσμένα από μινωικές τοιχογραφίες και κοσμήματα, του εξασφάλισαν το πρώτο βραβείο στα φετινά German Design Awards.

Πέρα όμως από την πρωτότυπη συσκευασία, η Μinoan Spora υπερέχει και γευστικά, αφού συλλέγει με παραδοσιακούς τρόπους τους πιο πολύτιμους γαστρονομικούς θησαυρούς της κρητικής γης. Μέλι από άγριο θυμάρι, φυσικό και ακατέργαστο, λάδι αρωματικό και βιολογικό από επιλεγμένους ελαιώνες της Κρήτης, ανθός θαλασσινού αλατιού από φυσικές αλυκές του νησιού, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από μείγματα κρητικών βοτάνων και μυρωδικών συμπληρώνουν μια πλούσια σειρά εκλεκτών προϊόντων.

Η Μinoan Spora δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο brand γαστρονομίας. Όπως μας εξηγεί η δημιουργός της, Μαρία Αδαμάκη -μια νέα, δυναμική γυναίκα, που ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης-, είναι ένα αφήγημα πολιτισμού, που φέρνει τη μινωική κληρονομιά στο σήμερα και μας θυμίζει τις αξίες της. Σωστή τροφή, ανεπεξέργαστη, με υψηλές διατροφικές προδιαγραφές. Επιστρέφοντας στη γενέτειρά της, έπειτα από 15 χρόνια παραμονής στην Ιταλία, αναζήτησε στις κρητικές της ρίζες την έμπνευση για μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια. «Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι των γεύσεων επιλέγοντας τα πιο αυθεντικά προϊόντα της μινωικής γης, που αποτέλεσαν τη βάση της κρητικής διατροφής και το μυστικό του μινωικού πολιτισμού για υγεία και μακροζωία. Αυτό που προσφέρει η Minoan Spora είναι η τέρψη όλων των αισθήσεων, καθώς τα premium προϊόντα της θα συνοδεύονται από πραγματικά κοσμήματα μινωικής έμπνευσης, και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη που βρήκα τελικά έναν τρόπο να τιμήσω τον τόπο μου και την πολύτιμη κληρονομιά μου».  

www.minoanspora.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή