ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

*Το σχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους μισθωτούς έως το 2023.

* Φάκελος Ελληνοτουρκικά. Η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα κι ο «πάγος» στον Ερντογάν. Ο πόλεμος στη Λιβύη, και οι γεωτρήσεις στην Ανατολή Μεσόγειο. Στο μικροσκόπιο η μεταφορά τουρκικών όπλων στη Λιβύη.

* Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον. Η ατζέντα και οι συναντήσεις.

* Πολιτικό πρόσωπο ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών επηρεάζουν την προεδρική εκλογή.

* Χρηματοδοτήσεις 14 δισ. ευρώ έως το 2022. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank περιγράφει στην «Κ» το σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας.

* Οι τέσσερις «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέσεις μάχης εν όψει συνεδρίου.

* «Η γραφειοκρατία πνίγει την έρευνα». Στο γεύμα με την «Κ» ο Σπύρος Αρταβάνης – Τσάκωνας, καθηγητής κυτταρικής Βιολογίας στο Χάρβαρντ.

* «Η ελληνική κυβέρνηση να μείνει προσηλωμένη στην ατζέντα της οικονομικής ανάπτυξης». Ο Βολφάνγκο Πίκολι συμπρόεδρος της εταιρείας ανάλυσης πολιτικού ρίσκου Teneo μιλάει στην «Κ»”.

*Νέος νόμος του υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας .Θα αφορά την ίδρυση και λειτουργία τους.

* Η επόμενη μέρα στη Βρετανία για BREXIT, Ευρώπη και Σκωτία.

*Από τον Άντριου Τζόνσον στον Ντόναλντ Τραμπ. Έως το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανό να υπερψηφισθεί η παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

* Η μεταρρύθμιση Μακρόν δοκιμάζεται. Συνεχίζονται οι απεργίες για το συνταξιοδοτικό.

* Οι ωκεανοί πεθαίνουν από ασφυξία. Η κλιματική αλλαγή και οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν μειώσει το οξυγόνο τους από 2% έως 50%.

*Από τη φυλακή στο TEDx του Λονδίνου. Ένα χρόνο μετά από την αποφυλάκισή της από τον Κορυδαλλό, η πρόσφυγας Σάρα Μαρτίνι αφηγείται την περιπέτειά της.

* Σημειώματα για ψηφιακά λύτρα με διορία επτά ημερών. Νέα κρούσματα κυβερνοεπιθέσεων στην Ελλάδα.

*Ανεμβολίαστοι από άγνοια και φόβο. Ένας στους τρεις στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ούτε ένα εμβόλιο στην ενήλικη ζωή του.

*Λύνοντας τις εξισώσεις του καιρού. Χριστούγεννα με καταιγίδες αλλά και υψηλές θερμοκρασίες.

* Η φαντασία και η καινοτομία στην εξουσία… βραβεύονται. Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στους 80 φιναλίστ πανευρωπαϊκού διαγωνισμού.

* Η ανάκαμψη των αυτοκινήτων. Αύξηση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα που ξεπερνά το 10% στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

*ΙΣΤΟΡΙΑ. Οι ΑΒΒΑ κατακτούν τη Eurovision. Με το Waterloo ανοίγει ο δρόμος για τη μετεωρική άνοδο του συγκροτήματος.

*Στο φως το προσωπικό ημερολόγιο της Φρειδερίκης.