Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

* Είμαστε αισιόδοξοι θέλουμε μεταρρυθμίσεις. Δεκαεννέα κορυφαίοι επιχειρηματίες μιλούν στην «Κ» για το 2020 και ζητούν εθνικό σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη.

* Ο σχεδιασμός του Πρωθυπουργού για μικρότερα πλεονάσματα. Στόχος: μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματα γύρω στο 2% έως τον Απρίλιο.

* Το μεγάλο «παζάρι» στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κινήσεις παικτών της περιοχής και μεγάλων δυνάμεων μετά την απόπειρα της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα.

* Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τη νέα χρονιά λόγω μείωσης φορολογίας. Μεγαλύτεροι κερδισμένοι όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

* Στις 10 Ιανουαρίου ξεκινά η μεγάλη δίκη για τα αναδρομικά. Στο ΣτΕ θα κριθεί η τύχη των διεκδικήσεων 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων.

*Χρονιά αλλαγών στα σχολεία το 2020. Ζητούμενο να φύγουμε από την αντίληψη «μαθαίνω το βιβλίο απ’ έξω» και να πάμε στο “μαθαίνω το μάθημα”. Τρεις καθηγητές κρίνουν το ελληνικό σχολείο.

* Συνεχίζεται η «αιμορραγία» των Ελλήνων. Πάνω από 1.000 γιατροί έφυγαν από τη χώρα το 2019.

* Ανοίγει ο δρόμος των επιστροφών προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία με τη νέα νομοθεσία για το άσυλο.

* Με κάμερες και «ταυτότητα» στα κράνη. Πρωτοβουλίες – απάντηση στις καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας από τα ΜΑΤ .

* Νυχτερινή βάρδια στην «αρένα» του Facebook. H αγωγή ενός διαχειριστή περιεχομένου.

*Η δύσκολη εξίσωση της νέας χρονιάς για τον Τσίπρα. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Το διπλό στοίχημα του ΚΙΝΑΛ.

*Το 2020 χρονιά-σταθμός για το εθνικό κτηματολόγιο με νέα δομή και ψηφιακό μετασχηματισμό.

*Έμφραγμα στην ανακύκλωση υλικών. Η μεγάλη πτώση των τιμών μεταπώλησης των ανακυκλώσιμων απειλεί τη βιωσιμότητα των κέντρων διαλογής.

* Εγκλωβισμένοι στην ανεργία οι νέοι. Ένας στους τρεις 25-29 ετών βρίσκεται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

*Το σίριαλ του Brexit θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 11 μήνες. Κρίσιμη ημερομηνία η 31 Δεκεμβρίου 2010 όταν θα πρέπει να είναι έτοιμη η εμπορική συμφωνία.

* Πολύ σκληρός για να αποσυρθεί ο Νετανιάχου. Παρά την αμφισβήτηση, επανεξελέγη με 72,5% στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματός του.

* Δεν αποκλείεται να επεκταθούν περαιτέρω οι νόμιμες παρακολουθήσεις μετά την πρόσφατη ψήφιση διάταξης για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Στο γεύμα με την «Κ» ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

*ΙΣΤΟΡΙΑ: Από το πραξικόπημα στην εισβολή του Αττίλα. Οι χουντικοί στην Αθήνα φρόντισαν να επιτύχει η επιχείρηση κατά του Μακαρίου, αγνοώντας την άμυνα της Κύπρου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή