ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Επτά μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για την επόμενη μέρα.

* Πρώτο φως στο τούνελ της πανδημίας αλλά και εγρήγορση χωρίς λήξη συναγερμού. Δυο διακεκριμένες καθηγήτριες ιατρικής η κ.Αναστασία Κοτανίδου και η κ. Παγώνα Λάγιου μιλούν στην «Κ» για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων και τους υπερμεταδότες .

*Πιέσεις από ΕΕ για να αδειάσουν τα νησιά από πρόσφυγες και μετανάστες. Φόβος η εξάπλωση του ιού στα κέντρα υποδοχής .

* «Φαστ τρακ» δίκες για επενδυτικού ενδιαφέροντος υποθέσεις. Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης .

*Οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις .Τα «μυστικά» για τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ για μισθωτούς , ελεύθερους επαγγελματίες.

* Όσα μας έμαθε η νίκη κατά του Έμπολα – ο Κύπριος τέως επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης μιλάει στην “Κ” για την ανάγκη ευρωπαϊκού συντονισμού κατά του κορωνοϊού.

* Ευρωομόλογο – γιατί λέει «όχι» η Ολλανδία. Η πρέσβειρα της χώρας στην Ελλάδα κ. Στέλλα Ρόνερ – Γκρούμπασιτς προτείνει τη δημιουργία ειδικού ταμείου.

* «Όσες χώρες μπορούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές θα κερδίσουν» ο Κάουσλικ Μπασού καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ μιλάει για τις αλλαγές που θα φέρει στην οικονομία η πανδημία.

* Η καραντίνα και η έξαρση της βίας στο σπίτι- οι προειδοποιήσεις επιστημόνων.

* Αναζητώντας «εμβόλιο» για τις θεωρίες συνωμοσίας του κορωνοϊού.

* Θρίλερ κορωνοϊού εν πλω. Ο απόπλους του επιβατηγού «Ελ.Βενιζέλος» από το Τσεσμέ, η απαγόρευση κατάπλου σε Ισπανία και Τουρκία και η επιστροφή στην Ελλάδα.

* Τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων… Διαμάχη υπουργείου – συνδικαλιστών.

* Πάσχα «κεκλεισμένων των θυρών» στις εκκλησίες με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

* Συνεννόηση στο γκισέ με ένα κλικ. Το κράτος έρχεται ζωντανά στην οθόνη.

* Σε πολύ δύσκολη θέση ο Ερντογάν. Η υβριδική απειλή στον Έβρο και το Αιγαίο απετράπη από την Ελλάδα, στη Συρία η Τουρκία έχει βαλτώσει, ενέσκηψε και η πανδημία.

* Οι «Τσιόδρες» που ακούν ευλαβικά οι πολίτες. Οι εθνικοί επιδημιολόγοι ανά τον κόσμο.

* Εβδομάδα των παθών στη Νέα Υόρκη. Σκηνές ζόφου στην κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη καθώς ο αριθμός των θυμάτων του φονικού ιού αυξάνεται εκθετικά

*Το διαιτολόγιο της καραντίνας. Δύο επιστήμονες εξηγούν στην «Κ» πως η ισορροπημένη διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό μας έναντι του ιού.

*«Θα ξαναχτίσουμε ο,τι γκρεμιστεί»: Η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου μέσω Skype με την «Κ».

*ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Αριστερά στο πολιτικό προσκήνιο. Δυναμική εμφάνιση των κομμουνιστών μετά την κατάργηση του Α.Ν.509 βάσει του οποίου είχε κηρυχθεί παράνομο το ΚΚΕ.