ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

kathimerini1-thumb-large--2-thumb-large-thumb-large-thumb-large-thumb-large--2-thumb-large
12042020_2--2
12042020--2

* Πώς ο ιός αλλάζει τον κόσμο μας. Εξι προσωπικότητες περιγράφουν στην «Κ» τις ανατροπές που φέρνει ο ιός στην οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική.

* Μιλούν στην «Κ» : ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, ο φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί , ο συγγραφέας – αναλυτής Ρόμπερτ Κάπλαν, ενώ γράφουν ο συμπρόεδρος του Bill & Melinda Gates Foundation και συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασσικών σπουδών του Princeton Αγγελος Χανιώτης.

* Κόκκινη ζώνη, αυτοψία στο μέτωπο του «Σωτηρία». Η «Κ» σε κλινική COVID-19.

* «Αυτός ο ιός δεν θα εξαλειφθεί εύκολα». Συνέντευξη στην «Κ» της διεθνούς φήμης λοιμωξιολόγου του Κέιμπριτζ Ευφροσύνης Γκρανιά- Κλώτσα

* « Κρυφτό» με τον ιό μέχρι το εμβόλιο – Τέσσερις διακεκριμένοι καθηγητές επισημαίνουν στην «Κ» τη βήμα προς βήμα αποκλιμάκωση των μέτρων και τη «νέα κανονικότητα».

* Η άρση περιορισμών λόγω του ιού δεν θα συντελεστεί «οριζόντια». Τι θα ισχύσει για τρίτη ηλικία, Γ’Λυκείου, μετακινήσεις και ταξίδια.

* Έκπτωση στην εφάπαξ πληρωμή φόρων. Από 5 % έως 10% για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

* Ούτε ο κορωνοϊός ξύπνησε την Ευρώπη. Πληγές και ανοικτοί λογαριασμοί για το μέλλον.

* Αγώνας δρόμου για παραγραφές, 18μηνα στη Δικαιοσύνη. Τι μέτρα θα φέρει η κυβέρνηση για τις χιλιάδες αδίκαστες υποθέσεις λόγω της κρίσης.

*Θα φορτώσουν την κρίση στον λαό. Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας μιλάει στην «Κ» για την επομένη της πανδημίας.

* Αινείτε τον Κύριον κατ’ οίκον. Τα σχέδια της Εκκλησίας για την τήρηση των αυστηρών μέτρων και ο φόβος πιστών – «ανταρτών».

* «Μόνη ασπίδα ένα ισχυρό σύστημα υγείας» Η Μάργκαρετ Χάρις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλάει στην «Κ».

* Το ιικό «φορτίο» των ηγετών . Η πανδημία δοκιμάζει με πρωτοφανή τρόπο τις κυβερνήσεις του κόσμου καθώς από τις αποφάσεις τους κρίνονται χιλιάδες ζωές.

*Η τεχνολογία απαλύνει τον εγκλεισμό. Χωρίς τα έξυπνα κινητά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η καθημερινότητα θα ήταν πιο μοναχική και δυσάρεστη.

* Τα αντισώματα της ενημέρωσης . Η κρίση του κορωνοϊού χτυπά τα ΜΜΕ, τα οποία καλούνται να επενδύσουν στην αξιοπιστία για να επιβιώσουν.

* Μετακίνηση 6, Μαρκ Τουέιν, Αθήνα. Όταν ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας θέλησε να δει την Ακρόπολη ενώ στην πρωτεύουσα επικρατούσε επιδημία χολέρας.

* «Χριστός Ανέστη»χωρίς έξοδο, σούβλες και τσάμικα – ιδιότυπος ο εορτασμός του φετινού Πάσχα, αλλά προέχει η υγεία όσων αγαπάμε.

* ΙΣΤΟΡΙΑ: O A. Παπανδρέου ιδρύει το ΠΑΣΟΚ.