“GREECE IS Νησιά”, μια συλλεκτική έκδοση που αποθεώνει το ελληνικό καλοκαίρι, αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

“GREECE IS Νησιά”, μια συλλεκτική έκδοση που αποθεώνει το ελληνικό καλοκαίρι, αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

GREECE IS Νησιά: μια συλλεκτική έκδοση που αποθεώνει το ελληνικό καλοκαίρι

Ξέρατε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε σε 35 νησιά ανοίγοντας απλά ένα περιοδικό;

Το Greece Is Νησιά είναι το νέο τεύχος της αγγλόγλωσσης εκδοτικής σειράς που εδώ και πέντε χρόνια εμπνέει χιλιάδες ξένους επισκέπτες και φίλους της χώρας μας απ’ όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα – τις ομορφιές, τις γεύσεις, τις αυθεντικές εμπειρίες, τον πολιτισμό της. Το Greece Is Νησιά είναι το πρώτο τεύχος που εκδίδεται και στα ελληνικά και κυκλοφορεί με την Καθημερινή, την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Είναι ίσως και το πιο φιλόδοξο. Ξεκίνησε να γράφεται ενώ ακόμα τα ταξίδια ήταν απαγορευμένα. Εμπειροι ταξιδιώτες, ντόπιοι insiders, «μόνιμοι» παραθεριστές, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη και τη γνώση για κάθε νησί-προορισμό, «σάλπαραν» με χάρτη τις πιο δικές τους αναμνήσεις, τις πιο αυθεντικές εμπειρίες, τα μικρά και μεγάλα μυστικά που κατέχουν μόνο οι πραγματικοί περιηγητές. Αυτοί για τους οποίους διακοπές δεν είναι κάτι στατικό, αλλά μια διαρκής εναλλαγή συγκινήσεων. Ενα παιχνίδι ανακάλυψης για όλες τις αισθήσεις.

Επιβιβαστείτε λοιπόν. Ελάτε να ταξιδέψουμε. Διαλέξτε τον δικό σας προορισμό, γι’ αυτό το τόσο ιδιαίτερο καλοκαίρι. Από τη Λευκάδα και τις παραλίες της έως την παρεΐστικη Φολέγανδρο και τις βουτιές στους καταρράκτες της Σαμοθράκης. Ελάτε να κάνουμε ιστιοπλοία στο θαλάσσιο πάρκο Βορείων Σποράδων παρέα με φώκιες και δελφίνια και να χαθούμε στα μικρόνησα του Αιγαίου χωρίς αποσκευές, αφού εκεί το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μαγιό και καλή διάθεση. Ας ονειρευτούμε για λίγο το καλοκαίρι στις κορωνίδες του ελληνικού τουρισμού, την Ρόδο, την Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κώ, την Ζάκυνθο και την Κέρκυρα που φέτος, χωρίς τις ορδές των ξένων τουριστών, θα γίνουν λίγο πιο δικές μας. Ας θυμηθούμε τις ωραιότερες αναμνήσεις από την Κρήτη – τα γλέντια, τις πεζοπορίες στα φαράγγια, τις βουτιές στα εξωτικά νερά.

Ελάτε να εξερευνήσουμε τα μεγάλα νησιά: τις παραλίες της Κεφαλονιάς, τις γεύσεις της Νάξου, τις μυρωδιές της Χίου, την κινηματογραφική Κάρπαθο, την Λέσβο του ούζου και της σαρδέλας, την άγνωστη Λήμνο. Ας εμπνευστούμε από ταξιδευτές που επιστρέφουν ξανά και ξανά στα ίδια νησιά και τα νιώθουν δικά τους, λόγω καταγωγής ή λόγω επιλογής, και ας δούμε με τα μάτια τους τη δική τους Πάρο, τη Μήλο, την Τήνο, τη Σάμο, την Ύδρα, τις Σπέτσες.

Ας ζήσουμε φέτος το πιο δικό μας καλοκαίρι.

Αυτή την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή