Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΣΝΑΚ, ΚΑΠΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΣΝΑΚ, ΚΑΠΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

53 συνταγές και δεκάδες νόστιμες ιδέες για γονείς και παιδιά

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΣΝΑΚ, ΚΑΠΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ-1

Ένα καινούργιο βιβλίο με συνταγές; Ναι, αλλά όχι μόνο. Έτι περαιτέρω, ένας συμμαζεμένος, ευκολόχρηστος μπούσουλας για σπιτικά μαγειρέματα, σνακ, σάντουιτς, σαλάτες και ισορροπημένα γλυκά, ό,τι μπορεί με ευκολία και ασφάλεια να καταναλωθεί εκτός σπιτιού. Να μας χορτάσει και να μας ευχαριστήσει και με το παραπάνω.  

Δεν σκοπεύουμε να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό με αυτό το πόνημά μας αλλά να σας θυμίσουμε αλήθειες γνωστές: τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής, τα οφέλη του σπιτικού φαγητού αλλά και ότι η ημέρα έχει 24 ώρες. Αν αφαιρέσουμε το οκτάωρο του ύπνου, μένουν 16 ώρες. Από αυτές πάνω από τις μισές τις περνάμε μακριά από το σπίτι, μέσα σε γραφεία, σχολικές αίθουσες, αμφιθέατρα κ.ά. Για αυτές τις ώρες ετοιμάσαμε αυτό το βιβλίο και για αυτές σκοπεύουμε να σας δώσουμε λύσεις και ιδέες για υγιεινά, θρεπτικά και λαχταριστά γεύματα.

Ετοιμάσαμε γλυκά και αλμυρά σνακ για τα πρωινά αλλά και τις ώρες που χρειαζόμαστε ενέργεια. Από τυρένια κριτσίνια και σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης μέχρι μυρωδάτα μουστοκούλουρα, θρεπτικές μπάρες και σπιτικό άλειμμα σοκολάτας. 

Χορταστικά σάντουιτς που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα «ζαμπόν – τυρί» και μπορούν θαυμάσια να αντικαταστήσουν ένα γεύμα. Ευφάνταστα σαλατογεύματα που συνδυάζουν λαχανικά με πρωτεΐνες και συμπεριλαμβάνουν όσπρια αλλά και ζυμαρικά.

Μαγειρεμένα φαγητά, ιδανικά για να μπουν σε μπολ, προσεκτικά επιμελημένα από τους σεφ του Γαστρονόμου, ώστε να τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, να αντέχουν στις μεταφορές, να μην έχουν έντονες μυρωδιές και να ακολουθούν τους κανόνες του τρώγειν εκτός σπιτιού. Λαζάνια, γιαχνί, όρυζα, ακόμα και κεφτεδάκια χωρίς σκόρδο ετοιμάσαμε, ειδικά για το γραφείο. 

Αν και δυνητικά μπορούμε να μεταφέρουμε στο σχολείο και στο γραφείο την πλειονότητα των φαγητών που μαγειρεύουμε στο σπίτι, υπάρχουν κανόνες και συμβουλές ώστε να απολαμβάνουμε στο έπακρο τα γεύματα μας χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας και να δυσκολεύουμε τον εαυτό μας και τους καταγράφουμε όλους στο νέο βιβλίο.

«Φαγητό για το σχολείο και το γραφείο». Το νέο βιβλίο του Γαστρονόμου αυτήν την Κυριακή με την Καθημερινή.

Αποκλειστική συνέντευξη του Τζουντ Λο στο «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΣΝΑΚ, ΚΑΠΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ-2

Ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός μας μιλάει για την άβολη πραγματικότητα της πανδημίας, την έννοια της πατρότητας αλλά και την κρίση λίγο πριν από τα 50 με αφορμή τον νέο πρωταγωνιστικό του ρόλο στη μικρή οθόνη («The Third Day», ΗΒΟ).

Γνωρίστε, επίσης, δύο κοσμοπολίτες ανθρώπους της Τέχνης που αποφάσισαν να μεταφέρουν την έδρα ενός χώρου τέχνης με διεθνή απήχηση από την πληγωμένη πρωτεύουσα του Λιβάνου στον Πειραιά.

Αναδεικνύουμε τον δυναμικό ρόλο της νομπελίστριας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς η οποία προτίμησε να αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο από το διαμέρισμά της στο Μινσκ και όχι από την ασφάλεια μιας δυτικής πρωτεύουσας.

Και σας ξεναγούμε σε ένα νέο ξενοδοχείο που ανοίγει αυτές τις ημέρες σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της πλατείας Αγίας Ειρήνης εν μέσω τουριστικού μπλακ άουτ.

Αναρρίχηση: Εμπειρίες, προορισμοί, πρόσωπα και συμβουλές

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΣΝΑΚ, ΚΑΠΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ-3

Μια ταξιδιώτισσα μας αποκαλύπτει πώς άρχισε να ασχολείται με το σπορ της αναρρίχησης. Τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα αλλά και πού θα βρείτε κλειστές τεχνητές πίστες για να προπονηθείτε. Γνωριμία με τρεις πεπειραμένους αναρριχητές και χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με την Καθημερινή της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή