Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ»: Ρεπορτάζ στις φάρμες της ανησυχίας

Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ»: Ρεπορτάζ στις φάρμες της ανησυχίας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σας κλείνω. Πρέπει να πάω στα μινκ. Θα μιλήσουμε αργότερα». Ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Καντζόγλου δεν σταματάει να εργάζεται σχεδόν ούτε λεπτό από την ημέρα που στις αρχές του Νοεμβρίου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα εκτροφείο μινκ στην Καστοριά, όπου τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και τα ζώα του νόσησαν από την COVID-19. Λίγες ημέρες αργότερα, οι κάμερες κατέγραφαν τη θανάτωση των 2.500 μινκ της μικρής φάρμας στη Δυτική Μακεδονία. Ο ιός δεν σταμάτησε εκεί.

Μέχρι την Τετάρτη είχαν καταγραφεί κρούσματα σε 11 φάρμες σε Κοζάνη, Καστοριά και Γρεβενά. Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί τακτικά πλέον rapid test στους εκτροφείς και σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, ο κ. Καντζόγλου και οι συνεργάτες του επισκέπτονται τις φάρμες, επιτηρούν την κατάσταση των ζώων και λαμβάνουν δείγματα από τα μινκ προκειμένου να διαπιστώσουν αν νοσούν και αυτά.

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 29 Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή