Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή: Εκεί που μεγαλώνουν τα έλατα των σπιτιών μας

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή: Εκεί που μεγαλώνουν τα έλατα των σπιτιών μας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρήστος Μπίτσιος, παραγωγός χριστουγεννιάτικων δέντρων». Έτσι μας συστήνεται ο νεαρός άνδρας όταν φτάνουμε στο κτήμα του με τα έλατα. Είχε προηγηθεί μια διαδρομή που θα έπειθε και τους πιο δύσπιστους πως εκεί που πάμε κρύβεται κάτι παραμυθένιο. Σκαρφαλώνοντας στην ορεινή Χαλκιδική, η θερμοκρασία έπεφτε και ο αέρας σφύριζε παγωμένος.

Η ομίχλη είχε κατέβει βαριά σκεπάζοντας τα πάντα στο βουνό και το ελάχιστο φως που ξεγλιστρούσε έφτανε μόνο για να μας δείχνει τον δρόμο που περνούσε σαν φίδι ανάμεσα στα ψηλά δέντρα.

Στο τέλος του χωμάτινου περάσματος, φάνηκε ένα ξέφωτο με εκατοντάδες έλατα, έλατα όλων των ηλικιών, από μικρά φιντάνια τριών και τεσσάρων ετών μέσα σε γλάστρες μέχρι επιβλητικά δέντρα που έφταναν τα 15 μέτρα ύψους.

«Ένα από αυτά στείλαμε στο Μεγάλη Βρετανία», μου λέει ο Χρήστος. Το «Κ» ταξίδεψε στο ορεινό χωριό του Ταξιάρχη, όπου καλλιεργείται περίπου το 80% των χριστουγεννιάτικων ελάτων της χώρας, σε μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 13 Δεκεμβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή