ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-1

* Γιορτές με ρίσκα αλλά και προσδοκίες. Οδηγός επιβίωσης για ασφαλή Χριστούγεννα και το στοίχημα του μαζικού εμβολιασμού από το νέο έτος.

* Όλο και περισσότεροι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Έτοιμοι για το εμβόλιο 7 στους 10 Έλληνες. Το 94% των πολιτών θεωρεί ότι ο εμβολιασμός «σώζει ζωές».

* Αντιμετωπίζοντας τις θεωρίες συνωμοσίας. Ο κώδικας επικοινωνίας με τους αρνητές. Το αίσθημα ανασφάλειας και η χαμηλή εμπιστοσύνη στους θεσμούς βοηθούν την συνωμοσιολογική σκέψη.

* Ολέθριο λάθος η συγκρουση Εκκλησιας- Επιστημης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μιλάει στην «Κ» για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στη ζωή μας.

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-2

* Οι δύσκολοι μήνες και η μεγάλη «ανάσα». Οι εκτιμήσεις του Μαξίμου για τον κορωνοϊό και την οικονομία και η ελπίδα του εμβολίου.

* Οι αμερικανικές κυρώσεις κατα της Τουρκίας μπορεί να φτάσουν και τα 2 δισ δολάρια λέει ανάλυση του Κογκρέσου. 

* Γερμανικές πιέσεις για σε Αθήνα -Άγκυρα για εναρξη διερευνητικών μεσα στον Ιανουαριο

* Σε αναδιάταξη του χάρτη των ΑΕΙ της χώρας προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Με ποια κριτήρια θα γίνουν οι αλλαγές .  

* Οι ελληνικές startups αντέχουν στην πανδημία. Οι επικεφαλής τους ζητούν χαμηλά επιτόκια δανεισμού και ελπίζουν σε ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-3

* Ορατός ο κίνδυνος εκφασισμού στη Δύση. Ο συγγραφέας και αρθρογράφος των Financial Times Μάρτιν Γουλφ μιλάει για τις νέες προκλήσεις σε ανεπτυγμένες οικονομίες.

* Ο Μπάιντεν μεταξυ Αλεξάντρια και Μιτς. Οι πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησης, η ισορροπία με την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών και ο Ρεπουμπλικανός Μακόνελ.

* Εκκληση για κήρυξη κατάστασης κλιματικής εκτάκτου ανάγκης. Φιλόδοξοι στόχοι και πικρή πραγματικότητα, πέντε χρόνια μετά το Παρίσι.

* Ελλείψεις εμβολίων για τον κορωνοιό μέχρι και το 2024 στις φτωχές χώρες του πλανήτη.Τα πλούσια κράτη «άδειασαν τα ράφια».

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-4

* Ποιοι συνταξιοδοτούνται πριν απο τα 67 το 2021. Η «Κ» παρουσιάζει αναλυτικά τις κατηγορίες εργαζομένων που μπορούν να κερδίσουν ακόμη και μία δεκαετία.

* Γιατι τα κονδύλια της ΕΚΤ δεν μπορούν ακόμη να προσφέρουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Οι αδυναμίες τραπεζών και επιχειρήσεων.        

* Η Εθνική Βιβλιοθήκη είναι φτωχή. Στο Γεύμα με την «Κ» ο Σταυρος Ζουμπουλάκης ,Πρόεδρος του Εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης. 

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-5

* ΙΣΤΟΡΙΑ. ΗΠΑ, οι έρευνες το 1974 για τη δράση της CIA . Πως η υπηρεσία ενεπλάκη στη συνταγματική κρίση που ξέσπασε στη χώρα.

* Οι πολλοί δρόμοι βλάπτουν τη φύση. Μελέτη εντόπισε τις «παρθενες περιοχές» της χώρας. Την προστασία τους ζητούν οι επιστήμονες.