Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-1

* Γιορτές με ρίσκα αλλά και προσδοκίες. Οδηγός επιβίωσης για ασφαλή Χριστούγεννα και το στοίχημα του μαζικού εμβολιασμού από το νέο έτος.

* Όλο και περισσότεροι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Έτοιμοι για το εμβόλιο 7 στους 10 Έλληνες. Το 94% των πολιτών θεωρεί ότι ο εμβολιασμός «σώζει ζωές».

* Αντιμετωπίζοντας τις θεωρίες συνωμοσίας. Ο κώδικας επικοινωνίας με τους αρνητές. Το αίσθημα ανασφάλειας και η χαμηλή εμπιστοσύνη στους θεσμούς βοηθούν την συνωμοσιολογική σκέψη.

* Ολέθριο λάθος η συγκρουση Εκκλησιας- Επιστημης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μιλάει στην «Κ» για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στη ζωή μας.

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-2

* Οι δύσκολοι μήνες και η μεγάλη «ανάσα». Οι εκτιμήσεις του Μαξίμου για τον κορωνοϊό και την οικονομία και η ελπίδα του εμβολίου.

* Οι αμερικανικές κυρώσεις κατα της Τουρκίας μπορεί να φτάσουν και τα 2 δισ δολάρια λέει ανάλυση του Κογκρέσου. 

* Γερμανικές πιέσεις για σε Αθήνα -Άγκυρα για εναρξη διερευνητικών μεσα στον Ιανουαριο

* Σε αναδιάταξη του χάρτη των ΑΕΙ της χώρας προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Με ποια κριτήρια θα γίνουν οι αλλαγές .  

* Οι ελληνικές startups αντέχουν στην πανδημία. Οι επικεφαλής τους ζητούν χαμηλά επιτόκια δανεισμού και ελπίζουν σε ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-3

* Ορατός ο κίνδυνος εκφασισμού στη Δύση. Ο συγγραφέας και αρθρογράφος των Financial Times Μάρτιν Γουλφ μιλάει για τις νέες προκλήσεις σε ανεπτυγμένες οικονομίες.

* Ο Μπάιντεν μεταξυ Αλεξάντρια και Μιτς. Οι πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησης, η ισορροπία με την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών και ο Ρεπουμπλικανός Μακόνελ.

* Εκκληση για κήρυξη κατάστασης κλιματικής εκτάκτου ανάγκης. Φιλόδοξοι στόχοι και πικρή πραγματικότητα, πέντε χρόνια μετά το Παρίσι.

* Ελλείψεις εμβολίων για τον κορωνοιό μέχρι και το 2024 στις φτωχές χώρες του πλανήτη.Τα πλούσια κράτη «άδειασαν τα ράφια».

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-4

* Ποιοι συνταξιοδοτούνται πριν απο τα 67 το 2021. Η «Κ» παρουσιάζει αναλυτικά τις κατηγορίες εργαζομένων που μπορούν να κερδίσουν ακόμη και μία δεκαετία.

* Γιατι τα κονδύλια της ΕΚΤ δεν μπορούν ακόμη να προσφέρουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Οι αδυναμίες τραπεζών και επιχειρήσεων.        

* Η Εθνική Βιβλιοθήκη είναι φτωχή. Στο Γεύμα με την «Κ» ο Σταυρος Ζουμπουλάκης ,Πρόεδρος του Εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης. 

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-5

* ΙΣΤΟΡΙΑ. ΗΠΑ, οι έρευνες το 1974 για τη δράση της CIA . Πως η υπηρεσία ενεπλάκη στη συνταγματική κρίση που ξέσπασε στη χώρα.

* Οι πολλοί δρόμοι βλάπτουν τη φύση. Μελέτη εντόπισε τις «παρθενες περιοχές» της χώρας. Την προστασία τους ζητούν οι επιστήμονες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή