ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Σήμερα στο «Κ»: Οι εικόνες μιας χρονιάς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Σήμερα στο «Κ»: Οι εικόνες μιας χρονιάς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Στιγμές μια χρονιάς που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Στιγμές μια χρονιάς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Στιγμές μιας χρονιάς που ξεκίνησε ανέμελα και τελειώνει με την ελπίδα των εμβολίων που υπόσχονται ότι θα μας απαλλάξουν από την οικουμενική δυστοπία της πανδημίας.

Μαντέψατε σωστά: το «Κ» αφιερώνει το τελευταίο τεύχος του 2020 στις εικόνες της χρονιάς. Ξεκινώντας από τις πρώτες μέρες του χρόνου, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι τρομακτικές ειδήσεις από την Κίνα, και καταλήγοντας στον πρώτο εμβολιασμό, πριν από λίγες ημέρες, της 91χρονης Αγγλίδας Μάργκαρετ Κίναν. Στο ενδιάμεσο αποτυπώνονται όλα όσα ζήσαμε: ο πόνος, ο φόβος και η αγωνία, οι απορίες, ο εγκλεισμός. Η ζωή επίσης, υπό το πρίσμα πάντα του ιού, είτε επρόκειτο για ένα μπάνιο στη θάλασσα είτε για το πώς γιορτάσαμε το Πάσχα ή για τις αμερικανικές εκλογές.

Σε όλες τις εικόνες αποτυπώνεται η αγωνιώδης προσπάθεια της ανθρωπότητας να προσαρμοστεί και να αντιμετωπίσει την πανδημία, να συνέλθει από το δυνατό αυτό χαστούκι που κλόνισε μια σειρά ψευδαισθήσεων και φανέρωσε με κυνισμό τις αδυναμίες μας. Αν διδαχτήκαμε κάτι από αυτό το σκληρό μάθημα και αν γίναμε τελικά πιο σοφοί και πιο δυνατοί, όπως διαλαλούν οι αισιόδοξοι, μένει να το δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά το 2020 δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ», που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, εικονογραφούμε το απρόβλεπτο 2020. Με τα μάτια στραμμένα στο ελπιδοφόρο αύριο. Χρόνια πολλά!