Στο νέο τεύχος του «Κ»: Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ του Ντοναλντ Τραμπ

Στο νέο τεύχος του «Κ»: Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ του Ντοναλντ Τραμπ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και ο Τάσος Κατωπόδης ήταν αρκετά τυχερός για να βρει λίγες ημέρες να ξεκουραστεί μετά την ένταση εκείνης της αξέχαστης ημέρας. Διαπιστευμένος του διάσημου φωτογραφικού πρακτορείου Getty Images για να καλύψει την ομιλία του απερχόμενου Προέδρου με φόντο τον Λευκό Οίκο, ο ελληνικής καταγωγής φωτορεπόρτερ ακολούθησε στις 6 Ιανουαρίου το εξαγριωμένο πλήθος κατά μήκος της λεωφόρου Πενσιλβάνια μέχρι και την είσοδο του Καπιτωλίου. Τα υπόλοιπα τα παρακολουθήσαμε έκπληκτοι από τις τηλεοπτικές μας οθόνες. Το ίδιο έκπληκτος παραμένει κι ο ίδιος, κι ας έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες από την πορεία και την εισβολή στο πιο λαμπρό κτίριο της πρωτεύουσας που εκατομμύρια Αμερικανοί θεωρούν λίκνο της Δημοκρατίας τους. «Έχω καλύψει διαδηλώσεις, συχνά βίαιες σε δρόμους και σε γειτονιές, θεωρητικά έχω θέσει τον εαυτό μου σε κίνδυνο αλλά αυτό που συνέβη στο Καπιτώλιο είναι απολύτως πρωτοφανές.

Μπορεί για την μισή Αμερική και για όσους ζούμε μακριά από τις ΗΠΑ η θητεία του απερχόμενου προέδρου να μην ακούγεται σαν μια αξιοζήλευτη περίοδος αλλά για τον Τάσο Κατωπόδη ήταν τα τέσσερα καλύτερα χρόνια στην επαγγελματική του ζωή. «Νομίζω είχε χρόνια να περάσει από τον Λευκό Οίκο πρόεδρος περισσότερο διαθέσιμος για τους φωτογράφους από τον Ντόναλντ Τραμπ», μας λέει από την Ουάσιγκτον.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 17 Ιανουαρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή