Στο νέο τεύχος του «Κ»: Tο MeToo τρία χρόνια μετά

Στο νέο τεύχος του «Κ»: Tο MeToo τρία χρόνια μετά

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από διακόσιοι άντρες «αποκαθηλώθηκαν» επαγγελματικά και κοινωνικά έπειτα από τις χιλιάδες καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα ή/και απασχόλησαν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των κινημάτων MeToo και Time’s Up που γιγαντώθηκαν σε όλο τον κόσμο, αρχής γενομένης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ηθοποιοί, παραγωγοί, σεναριογράφοι, κοινοβουλευτικοί άνδρες, γιατροί, χορευτές, διοικητικά στελέχη μεγάλων οργανισμών κατηγορήθηκαν από γυναίκες και άνδρες για σεξουαλικά προσβλητικές και κακοποιητικές συμπεριφορές και βιασμούς. Πολλοί έγιναν αντικείμενο αστυνομικής έρευνας, κάποιοι εισέπραξαν μηνύσεις, σε άλλους ασκήθηκαν διώξεις και ελάχιστοι δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν. Με αφορμή τις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν τις τελευταίες εβδομάδες τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο στην Ελλάδα αναζητήσαμε πού βρίσκονται σήμερα μερικοί από τους πιο διάσημους πρωταγωνιστές εκείνου του πρώτου αμερικάνικου κύματος του MeToo.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή