ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

*Η «Μήδεια» και το χρονικό του «βραχυκυκλώματος». Η ακτινογραφία των λαθών που άφησαν χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα και νερό για μέρες.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

*Οι βαθιές πληγές του συστήματος ηλεκτροδότησης. Στα χιόνια χωρίς εκχιονιστικά και γεννήτριες. Στα χαρτιά έμεινε το σχέδιο «Βορέας».

*Παρατηρητήριο στον Έβρο με βεληνεκές 15 χιλιομέτρων. Νέο σύστημα με κάμερες και ραντάρ.

*Γαλλία και ΗΠΑ οδηγούν την κούρσα για τη νέα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Έξι προτάσεις αξιολογεί η Αθήνα – προτεραιότητα οι διακρατικές συμφωνίες.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

*Σε δοκιμασία η «λυκοφιλία» μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Το Κρεμλίνο επανεξετάζει τη στάση του έναντι του «απρόβλεπτου» εταίρου.

*Κοστίζει η απραξία στο ασφαλιστικό. Η μεταρρύθμιση που δεν έγινε έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό λέει στην «Κ» ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.

*Τα emails – φωτιά της Folli Follie. Οι συνεννοήσεις μεταξύ στελεχών της διοίκησης Κουτσολιούτσου για να «φουσκώσουν» τα μεγέθη της επιχείρησης.

*Πόλεμος για το «ψωμί του λαού» στην Τουρκία. Σύγκρουση δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου με την κυβέρνηση σε εποχές οικονομικής στενότητας.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

*Πώς θα είναι η ζωή μας μετά από την πανδημία. Μιλούν στην «Κ» ο  καθηγητής Άγγελος Χανιώτης, ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, η συγγραφέας Λένα Διβάνη, ο βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος, η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, ο καθηγητής Μιχάλης Κοσμόπουλος, ο καθηγητής Αργύρης Στριγγάρης, ο ψυχίατρος Κώστας Γκοτζαμάνης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

*Τα εμβόλια ήρθαν για να μείνουν. Οι εμβολιασμοί θα επαναλαμβάνονται στον γενικό πληθυσμό τουλάχιστον κάθε 2-3 χρόνια εκτιμούν οι επιστήμονες.Βασικός στόχος οι μεταλλάξεις.

*Τσουνάμι το #MeToo στο ελληνικό θέατρο. Στα χέρια του εισαγγελέα οι καταγγελίες για υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6

*Φωτογραφικές προκηρύξεις σε νέα ΑΕΙ. Μπαράζ καταγγελιών για μαγειρεμένους διορισμούς  συγγενών και φίλων σε τμήματα «πανεπιστημοποιημένων» ΤΕΙ.

*«Τα ανάπηρα παιδιά μας δίνουν δύναμη». Στο «Γεύμα με την Κ» η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» Δάφνη Οικονόμου.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-7

*Η ψηφιακή μετάβαση θα επιταχύνει τη ζωή μας. Μιλάει στην «Κ» ο Γιάννης Σέγκλιας CIO του Βρετανικού ΑΔΜΗΕ.

*«Φόρος» σε όσους υστερούν στην ανακύκλωση πλαστικού. Ο επίτροπος Περιβάλλοντος Β. Σινκέβιτσους μιλάει στην «Κ».

*Χάος προκάλεσε ο χιονιάς στο Τέξας. Εκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό εν μέσω βαρυχειμωνιάς.

*Οι διατλαντικές σχέσεις στην εποχή του Μπάιντεν. Οι προτεραιότητες και τα αγκάθια.

* ΙΣΤΟΡΙΑ: Το τέλος των αποικιών στην Αφρική. Η πορτογαλική αυτοκρατορία καταρρέει.