Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Vogue, Αιμίλιος Βεάκης, ΒΙΠΕΡ, περιοδικό «Κ», Ταξίδια

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Vogue, Αιμίλιος Βεάκης, ΒΙΠΕΡ, περιοδικό «Κ», Ταξίδια

4' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

VOGUE: Η Ariane Labed στα νέα εξώφυλλα της Vogue

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Vogue, Αιμίλιος Βεάκης, ΒΙΠΕΡ,  περιοδικό «Κ», Ταξίδια-1

Η Ariane Labed γιορτάζει τη δημιουργικότητα στα εξώφυλλα της Vogue Greece Μαρτίου

Οι 27 εκδόσεις της Vogue παγκοσμίως ενώνονται υπό το κοινό θέμα της δημιουργικότητας, γιορτάζοντας στα ανοιξιάτικα τεύχη τους όλους τους ανθρώπους που με τη δύναμη και το όραμά τους κοιτούν σ’ ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Η διάσημη Ελληνογαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ariane Labed, μια από τις πιο πρωτοποριακές και δημιουργικές καλλιτέχνιδες της εποχής μας, ποζάρει στα εξώφυλλα του τεύχους Μαρτίου της Vogue Greece, μπροστά από τον φακό της Ελληνίδας top model Ροζάννας Γεωργίου, σε μια ονειρική ιστορία μόδας με φόντο την παραδεισένια πλευρά της σύγχρονης Αθήνας. 

Ο σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Ευθύμης Φιλίππου παίρνει «κάτι σαν συνέντευξη» από τον σχεδιαστή και νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Zeus+Δione, Mario Schwab, σε μια απρόσμενη συνομιλία γεμάτη χιούμορ και παραδοξότητες. Ακόμα, η γυναίκα πίσω από τον πιο δημιουργικό οίκο στην ιστορία της μόδας, η Donatella Versace, μας μιλάει για τη σημασία του “made in Italy”, της εξέλιξης και φυσικά της υπερβολής, καταθέτοντας τη δική της άποψη για την πορεία της μόδας μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Η Αθήνα απολαμβάνει κατά κοινή ομολογία μια νέα χρυσή εποχή, προσελκύοντας καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντλούν από την ενέργειά της και δημιουργούν πλάι στους Έλληνες συναδέλφους τους. H Vogue Greece τους απηύθυνε πρόσκληση κι εκείνοι της αφιέρωσαν έργα τους. Η ομορφιά του μήνα ρίχνει φως στα πιο ωραία καινούργια αρώματα, τις νέες τάσεις για τα φρύδια, αλλά και στην εξειδικευμένη φροντίδα για την περιοχή του λαιμού, ενώ η μόδα αναδεικνύει τα νέα πρόσωπα της πόλης με τις πιο ενδιαφέρουσες ανοιξιάτικες δημιουργίες. 

Μη χάσετε το ολοκαίνουργιο τεύχος Μαρτίου της Vogue Greece, αυτή την Κυριακή 28/2 μαζί με την Καθημερινή. 

Μεγάλοι Έλληνες Ηθοποιοί Θεάτρου – Αιμίλιος Βεάκης

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Vogue, Αιμίλιος Βεάκης, ΒΙΠΕΡ,  περιοδικό «Κ», Ταξίδια-2

Γεννημένος στον Πειραιά το 1884, ο Αιμίλιος Βεάκης, σφράγισε με τις ερμηνείες του την ελληνική υποκριτική τέχνη στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ηθοποιός πλασμένος από κράμα δυνατής φλόγας, ισχυρού ενστίκτου, αυθεντικής ελληνικότητας.

Δεν ήταν μόνο σπουδαίος ηθοποιός. Ήταν ποιητής, στοχαστής, διανοούμενος, ενεργός πολίτης, φλογερός πατριώτης, στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Καλλιέργησε τη θεία φωνή του, σπούδασε ζωγραφική και θήτευσε σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου.

Συμπορεύτηκε με την αναγέννηση του νεοελληνικού θεάτρου και έφερε το κοινό σε επαφή με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Συγκλονιστικές ήταν οι εμφανίσεις του με το Εθνικό Θέατρο αλλά και με τους θιάσους του ελεύθερου θεάτρου στην Αθήνα, στην ελληνική επαρχία και στο εξωτερικό. Δάσκαλος ανυπέρβλητος, γεμάτος αγάπη για τους νέους που έτρεχαν κοντά του να μάθουν την υποκριτική τέχνη.

Ασχολήθηκε με την αρχαία ελληνική τραγωδία, το ελισαβετιανό θέατρο, το ψυχολογικό δράμα, την ηθογραφία, την ελαφρά κωμωδία. Διέπρεψε ως εραστής, καρατερίστας, ρολίστας, κωμικός, τραγικός, σατιρικός. Δοξάστηκε ως Οιδίποδας και Βασιλιάς Ληρ.

Ηθοποιός σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Κατέκτησε την αθανασία και έγινε ζωντανή και ζεστή μνήμη. Λαμπερό αστέρι που φώτισε και εξακολουθεί να φωτίζει τους δρόμους του ελληνικού θεάτρου.

Αυτή την Κυριακή 28/2 μαζί με την «Καθημερινή»

ΒΙΠΕΡ: Τα αστυνομικά ΒΙΠΕΡ τώρα με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Vogue, Αιμίλιος Βεάκης, ΒΙΠΕΡ,  περιοδικό «Κ», Ταξίδια-3

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου: «Ποιος ήταν ποιος; Έλλερυ Κουήν.»

Σέρλοκ Χολμς εναντίον Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Μικροί και μεγάλοι έχουν ακούσει για τον Σέρλοκ Χολμς. Μικροί και μεγάλοι έχουν ακούσει για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Εκπληκτικές είναι οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς. Ανεξιχνίαστα παρέμειναν τα εγκλήματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη και μυστηριώδης η ταυτότητά του.

Ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, που είχε αναστατώσει την Αγγλία πριν από μερικές δεκάδες χρόνια; Αυτός που είχε «αποκαλύψει» ο Σέρλοκ Χολμς ή αυτός που αποκαλύπτει ο δαιμόνιος Έλλερυ Κουήν; Δύο μεγάλοι ντετέκτιβς, που τους χωρίζει ο χρόνος και οι εποχές, «λύνουν» το ίδιο μυστήριο, σ’ αυτό το βιβλίο που είναι από τα ανεπανάληπτα του είδους.

Ο Έλλερυ Κουήν είναι ένας φανταστικός ντετέκτιβ. Τον δημιούργησαν το 1929 τα ξαδέλφια Frederic Dannay και Manfred Bennington Lee για έναν διαγωνισμό γραψίματος. Πολλοί τον θεωρούν τη μεγαλύτερη διασημότητα των αμερικανικών μυθιστορημάτων μυστηρίου και διάδοχο του Σέρλοκ Χολμς. Την περίοδο 1929-1971 κυκλοφόρησαν πάνω από 30 ιστορίες με ήρωα τον Έλλερυ Κουήν.

Αυτή την Κυριακή 28/2 μαζί με την «Καθημερινή»

Περιοδικό «Κ»: Το περιοδικό «Κ» επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Vogue, Αιμίλιος Βεάκης, ΒΙΠΕΡ,  περιοδικό «Κ», Ταξίδια-4

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, το «Κ» επιστρέφει στο νοσοκομείο όπου εντοπίστηκε το ελληνικό «κρούσμα 0» και «παρακολουθεί» την πορεία της πανδημίας σε αυτούς τους δύσκολους 12 μήνες μέσα από τα μάτια ασθενών και γιατρών.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού κάνουμε έναν παράδοξο γύρο του κόσμου σε 365 ημέρες. Αναρωτιόμαστε: έτυχε ή απέτυχε το πείραμα της Σουηδίας; Τι έκαναν σωστά το Βιετνάμ, η Νότια Κορέα και η Νέα Ζηλανδία; Πού στραβοπάτησε η Πορτογαλία; Τι έκανε το Ισραήλ με τα εμβόλια; Γιατί η Ουρουγουάη διαφέρει από τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής; Έχει η Ρουάντα ρομπότ που μετράνε τη θερμοκρασία;

Προσπαθούμε να φανταστούμε τη ζωή σε έναν χρόνο από σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2022, σε ένα μελλοντολογικό αφήγημα που υπογράφει ένας γιατρός της πρώτης γραμμής.

Δίνουμε φωνή σε δισταγμούς, αγωνίες αλλά κυρίως στην ελπίδα για το τέλος του φόβου μέσα από ιστορίες Ελλήνων διαφορετικών ηλικιών που εμβολιάστηκαν και βιάζονται να επιστρέψουν στην παλιά τους ζωή.

Επίσης, διαβάζουμε το τελευταίο βιβλίο της Νορίνα Χερτζ «Ο αιώνας της μοναξιάς» όπου μας προειδοποιεί για μια διαφορετική παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε πολύ πριν από τον κορωνοϊό και θα εξακολουθεί να μας απειλεί μετά την πανδημία, όσο δεν την παίρνουμε στα σοβαρά.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 28 Φεβρουαρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Ταξίδια: Zoom στον μικρόκοσμο που μας περιβάλλει

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Vogue, Αιμίλιος Βεάκης, ΒΙΠΕΡ,  περιοδικό «Κ», Ταξίδια-5

Εικόνες από τρεις διαγωνισμούς μακροφωτογραφίας και τρεις φωτογράφοι  που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος μας αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο, αθέατο συχνά με γυμνό μάτι, κόσμο σε άλλη κλίμακα.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου με την Καθημερινή της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή