Στο νέο τεύχος του «Κ»: Επιστροφή στο «σημείο μηδέν» της πανδημίας στην Ελλάδα

Στο νέο τεύχος του «Κ»: Επιστροφή στο «σημείο μηδέν» της πανδημίας στην Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

25 Φεβρουαρίου 2020. Ο λοιμωξιολόγος Θεόφιλος Χρυσανθίδης ήταν έξω με φίλους, όταν τον κάλεσαν στο κινητό ζητώντας του να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Δεν ήταν η βάρδιά του, αλλά πήγε να βοηθήσει. Σε λίγες ώρες, στα εξωτερικά ιατρεία του ΑΧΕΠΑ θα έβαζε τη στολή του για να εξετάσει ένα ύποπτο περιστατικό. «Το περιμέναμε. Είχαμε μπει στη διαδικασία και ξέραμε ότι σε κάποιον από εμάς θα προκύψει».

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου ήταν η γυναίκα που είχε καθίσει εκείνο το απόγευμα απέναντι από τον λοιμωξιολόγο. Η 39χρονη είχε μόλις επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στη βόρεια Ιταλία και είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα ίωσης. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, πήγε στο νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, που ήταν τότε το ΑΧΕΠΑ.

Την επόμενη μέρα, η χώρα θα μάθαινε πως είχε μπει στον χορό της πανδημίας. Διά στόματος Σωτήρη Τσιόδρα είχαμε εντοπίσει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Το περιοδικό «Κ» μπήκε στο νοσοκομείο όπου εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και έζησε την πορεία της πανδημίας μέσα από τα μάτια ασθενών και γιατρών. 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 28 Φεβρουαρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT