Ο Άντονι Φάουτσι στην «Καθημερινή»

Ο Άντονι Φάουτσι στην «Καθημερινή»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι μιλά αποκλειστικά στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά.

Στη συνέντευξή του, ο Αντ. Φάουτσι αναφέρεται μεταξύ άλλων στη συζήτηση περί πιθανών παρενεργειών των εμβολίων και αιτιολογεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα γιατί η «ανησυχία του είναι ελάχιστη».

Ιδιαίτερον ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η τοποθέτησή του τόσο για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik όσο και για το κινεζικό, ενώ ερωτηθείς τι θα συνιστούσε σε έναν εμβολιασμένο Αμερικανό για το αν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, απαντά: «(….) Αν το επίπεδο μόλυνσης στην Ελλάδα μειωθεί αρκετά και ο Έλληνας εμβολιαστεί, ώστε να περιοριστούν οι εξάρσεις της μόλυνσης, νομίζω ότι σταδιακά τα ταξίδια θα ήταν επιτρεπτά και προτεινόμενα. Επειδή όλοι θέλουν να επανέλθουν στο φυσιολογικό και πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, πιστεύουν ότι ένα από τα πιο όμορφα μέρη να ταξιδέψει κανείς είναι η Ελλάδα. Πιστεύω λοιπόν ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να το κάνουν αυτό».

– Ολόκληρη η αποκλειστική συνέντευξη του Άντονι Φάουτσι αυτή την Κυριακή στην «Καθημερινή» και το Kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή