Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

«To Φθινόπωρο επιστρέφουμε στην κανονικότητα». –  Ο κορυφαίος αμερικανός λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ Δόκτωρ Άντονι Φάουτσι μιλάει για την αποτελεσματικότητα των διαφορετικών εμβολίων, τις ανησυχίες που δημιουργούν οι μεταλλάξεις, για τα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και για τη  δύσκολη σχέση του με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

* Ο Ερντογάν απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη. Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μιλάει στην «Κ» για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ανάγκη συνέχισης των διερευνητικών επαφών Αθήνας- Άγκυρας.

*Νέο Τσέρνομπιλ στην πόρτα μας. Το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου, στα παράλια της Τουρκίας που θα αρχίσει να λειτουργεί το 2023 αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας για την Ανατολική Μεσόγειο.

*Θολό τοπίο για την πορεία της επιδημίας παρά τα νέα μέτρα. Σε άνοιγμα του εμπορίου έως τα τέλη Μαρτίου και της εστίασης μέσα στον Απρίλιο ελπίζει η κυβέρνηση.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

*Στο όριό τους τα νοσοκομεία. Γιατροί των ΜΕΘ μιλούν στην «Κ» για το μεγάλο στοίχημα μετά από μάχη  δώδεκα μηνών με την πανδημία.

* Ψυτάλλεια. Ο μικρόκοσμος των λυμάτων και οι εξάρσεις του ιού. Εκτίναξη της χρήσης αντικαταθλιπτικών έφερε η καραντίνα.

* Αναδρομικές αυξήσεις σε συντάξεις. Κερδισμένοι 200.000 συνταξιούχοι.

* Μήνες αναμονής για μεταβίβαση ακινήτου. Η πανδημία έχει επιτείνει το πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

 *Οι συνέπειες στη Δικαιοσύνη από την απεργία πείνας Κουφοντίνα. Οι ομάδες κρούσης υπέρ του πολυισοβίτη και ο κίνδυνος των μοναχικών λύκων. Σε ύψιστη επιφυλακή η ΕΛΑΣ.

* Έτοιμος ο Τσίπρας να πατήσει το «κόκκινο κουμπί» των διαγραφών μετά το «φάλτσο» Δρίτσα.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

* Αξιολόγηση, τηλεκπαίδευση και ιός. Που οφείλονται οι αντιδράσεις της  ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για έναν θεσμό ο οποίος κρίνεται θετικά από την κοινή γνώμη.

* Παράταση «προσωρινών» ελαφρύνσεων. Διατηρούνται και το 2022 οι μειωμένες εισφορές και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης.

* «Δεν πρέπει με τίποτα να ξεχαστεί το Μάτι». Η επιζήσασα της τραγωδίας Ζόε Χόλοχαν που είχε έρθει στην Ελλάδα για μήνα του μέλιτος τον Ιούλιο του 2018 περιγράφει την άνιση μάχη που έδωσαν με τις φλόγες εκείνη και ο αδικοχαμένος στο Μάτι σύζυγός της.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

* Σοκ από την υπόθεση Σαρκοζί. Αντιδράσεις στη Γαλλία από μεγάλο μέρος της πολιτικής ελίτ προκάλεσε η καταδίκη του πρώην Προέδρου για διαφθορά.

* Ο Τραμπ ξεκίνησε ήδη τον προεκλογικό αγώνα για το 2024. Η πρώτη του ομιλία μετά τα επεισόδια και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

* Ελον Μασκ της Tesla κατά Τζεφ Μπέζος της Amazon. Η κούρσα για την κατάκτηση του διαστήματος από δυο μεγιστάνες. 

* Το τρέξιμο είναι το φως μου. Στο Γεύμα με την «Κ» η δρομέας υπεραποστάσεων Αλεξάνδρα Παναγιώτου που νίκησε τον καρκίνο με το πείσμα της .

* Όταν η Ελλάδα έβγαζε βιομηχάνους. Η «Κ» συνάντησε τον 103 ετών Απόστολο Πίτσο της θρυλικής εταιρείας λευκών συσκευών που ιδρύθηκε το 1865.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6

* ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο νόμος του 1922 για τη μετανάστευση. Η ιστορική έρευνα καταδεικνύει ότι δεν αφορούσε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες αλλά τους προερχόμενους από τον Καύκασο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή