Η ελληνική καραντίνα πέντε μετοίκων της Αθήνας στο νέο τεύχος του «Κ»

Η ελληνική καραντίνα πέντε μετοίκων της Αθήνας στο νέο τεύχος του «Κ»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιαν, η Ζουλί, ο Aμπας, ο Τσιχάν, η Ραεκέλ ζουν τη συνθήκη της πανδημίας στην κλειστή Αθήνα, αποκλεισμένοι από τις χώρες τους, από αγαπημένους τους ανθρώπους. Κάποιοι έχασαν τις δουλειές τους ή αναγκάστηκαν να αλλάξουν επαγγελματικό πεδίο για να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Κάποιοι δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν αυτή την πόλη στην κανονικότητά της. Όλοι τους βίωσαν εδώ τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις αυτής της παγκόσμιας δυστοπίας. Πάντως, δεν έφυγαν.

Η συζήτηση μαζί τους φιλτράρει την ελληνική πραγματικότητα με την αντικειμενικότητα ενός ευρύτερου πλέγματος. Το βλέμμα τους, αντανακλαστικά, κρατάει ακόμα την καθαρότητα της ματιάς του εξωτερικού παρατηρητή. Έχει, όμως, ταυτόχρονα και την αξιοπιστία της εμπειρίας. Και τελικά αποδεικνύει ότι σε αυτό που περνάμε είμαστε όλοι κοντά. Στο «Κ» πέντε μέτοικοι της Αθήνας μοιράζονται με το «Κ» την εμπειρία του lockdown στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 13 Μαρτίου μαζί με την «Καθημερινή».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή