H Λ. Παπαληγούρα μιλά για τη μητρότητα σε καιρό πανδημίας στη Vogue, αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

H Λ. Παπαληγούρα μιλά για τη μητρότητα σε καιρό πανδημίας στη Vogue, αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη δημοφιλή ηθοποιό η πανδημία συνέπεσε με την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της, ενώ το πρώτο ήταν ακόμη μωρό. Η Κέλλυ Σταυροπούλου τη συνάντησε και μίλησε μαζί της για το πώς είναι να είσαι γίνεσαι μητέρα εν μέσω της Covid-19, αλλά και για τις αλλαγές που έρχονται στον χώρο του θεάτρου μετά το ξέσπασμα του ελληνικού MeToo.  

Πώς ήταν η εμπειρία της γέννας μέσα στην πανδημία; Υπήρχε φόβος. Πριν από έναν χρόνο δεν ξέραμε τι σημαίνει να κολλήσει Covid μια γυναίκα που κυοφορεί και τι κίνδυνος υπάρχει για το βρέφος. Ήταν πρωτόγνωρη η συνθήκη. Δεν μπορούσαν ούτε οι γονείς μας να έρθουν στο μαιευτήριο. Από την άλλη, επειδή ο σύζυγός μου δούλεψε ένα διάστημα με τηλεργασία, μπορέσαμε να βιώσουμε το τέλος της εγκυμοσύνης και τη λοχεία μαζί, στο σπίτι. Μοιραστήκαμε περισσότερα, απολαύσαμε ο ένας τον άλλο. Στο πρώτο παιδί δεν ήμασταν τόσο κοντά, λόγω δουλειάς.

Δεν ήταν εξίσου υπέροχο το ερώτημα που έθεσαν κάποιοι άνθρωποι του θεάτρου «γιατί τώρα»; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το ερώτημα. Γιατί τώρα; Γιατί έτσι. Όταν μίλησε η Σοφία Μπεκατώρου, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι, αν ένας άνθρωπος τόσο δυνατός όσο αυτή –μιλάμε για μια Ολυμπιονίκη– χρειάζεται τόσα χρόνια για να ανοίξει ένα τέτοιο τραύμα, φαντάσου πόσο δύσκολο είναι για έναν λιγότερο δυνατό. Φαίνεται ότι τώρα ήταν έτοιμη η κοινωνία να ακούσει. Ίσως γιατί εν μέσω πανδημίας οι άνθρωποι μπήκαν σε μια περίοδο ενδοσκόπησης και αναθεώρησης πραγμάτων. Ίσως επειδή στην επιβεβλημένη παύση βρήκαμε ευκαιρία να σπάσουμε το απόστημα, ελπίζοντας να βγει κάτι καλό.

*Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο νέο – επετειακό τεύχος Απριλίου της Vogue Greece, που κυκλοφορεί στα περίπτερα αυτή την Κυριακή (28/3) μαζί με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή