Ανάσταση στη ραχοκοκαλιά του Μοριά, στο περιοδικό «Γαστρονόμος», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ανάσταση στη ραχοκοκαλιά του Μοριά, στο περιοδικό «Γαστρονόμος», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στις κορυφές των βουνών αργεί να ’ρθει το έαρ, μα ο ερχομός του είναι ένδοξος. Θέλει κουράγιο και σκληράδα για να τα καταφέρουν οι ορεσίβιοι κάτοικοι των μικρών χωριών. Γι΄ αυτό κι απέμειναν λίγοι, ανυποχώρητοι να «φυλούν τις Θερμοπύλες» τους. Τι να βρουν εκεί πάνω να μαγειρέψουν, συλλογίστηκα χαζεύοντας από το παράθυρο έναν τόπο τραχύ που έμοιαζε λες και κανείς ποτέ δεν τον είχε κυριεύσει. Δωρική κουζίνα μα γενναιόδωρη και χωρίς τσιγκουνιές. Αφτιασίδωτη αλλά συγυρισμένη. Η ρίγανη στα τσουκάλια τους είναι αγίασμα, τα κηπευτικά σκληραγωγημένα, τα χόρτα τους ένας κατάλογος δίχως αρχή και τέλος.

Οι συνταγές των βουνών της Πελοποννήσου είναι μικρές, με λίγα λόγια. Γραμμένες ακατάστατα χωρέσανε επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, σε post it, σε μήνυμα στο messenger. Σοφή κουζίνα με την ουσία της να ξεχειλίζει μέσα από μια παρθένα πρώτη ύλη».

Διαβάστε τo οδοιπορικό της Νικολέτας- Μακρυωνίτου στην Πελοπόννησο, στον «Γαστρονόμο» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 18/4 με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή