Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ»: Φως σε μια παρεξηγημένη σεξουαλική ταυτότητα

Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ»: Φως σε μια παρεξηγημένη σεξουαλική ταυτότητα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ από επιλογή. Ως ασεξουαλικοί –ή αces, από την αγγλική λέξη «asexuals»– προσδιορίζονται οι άνθρωποι που έχουν λίγη έως καμία επιθυμία για σεξουαλική επαφή. «Υπάρχουν όμως διαφορετικές εμπειρίες ασεξουαλικότητας, διαφορετικοί τρόποι να είναι κανείς ασεξουαλικός», εξηγεί στο «Κ» η δημοσιογράφος Άντζελα Τσεν, συγγραφέας του μπεστ σέλερ βιβλίου «Ace», στο οποίο συγκέντρωσε ιστορίες ασεξουαλικών ανθρώπων και φώτισε διαφορετικές πλευρές της ασεξουαλικότητας, μιας λιγότερος προβεβλημένης ταυτότητας που επιλέξαμε ως το cover story του νέου μας τεύχους.

Από το πένθος στην Ανάσταση, οι καμπάνες συνοδεύουν με τη μελωδία τους την ψυχή του ελληνικού Πάσχα. Το «Κ» επισκέφθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ένα από τα ελάχιστα εργαστήρια στην Ευρώπη που συνεχίζουν μια οικογενειακή παράδοση αιώνων.

Με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος προς τους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναρωτιόμαστε: Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος αστροναύτης; Είναι τόσο απλό όσο φαίνεται ή ακόμη πιο δύσκολο; Μια γυναίκα αστροναύτης και ένας επιστήμονας μοιράζονται τα μυστικά μιας ελάχιστα αυτονόητης επαγγελματικής επιλογής.

Κι ένα καινούριο εξάωρο ντοκιμαντέρ φωτίζει τον ανεξάντλητο μύθο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και μας καλεί να προβληματιστούμε για το πώς αντιμετωπίζουμε τον νομπελίστα συγγραφέα στην εποχή του #metoo, εξήντα χρόνια από τον θάνατό του.

 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 25 Απριλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή