Αγκαλιάστε το σώμα σας, ακόμα και αν δεν χωράει στο στενό σας τζιν, στο περιοδικό «Κ» εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή με την «Καθημερινή»

Αγκαλιάστε το σώμα σας, ακόμα και αν δεν χωράει στο στενό σας τζιν, στο περιοδικό «Κ» εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή με την «Καθημερινή»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν νιώθετε ταραχή όποτε σκέφτεστε την εμφάνισή σας μετά το λοκντάουν, να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι. Τον Ιανουάριο, ο Ντέιβιντ Φρέντερικ, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Τσάπμαν, ζήτησε από Αμερικανούς να περιγράψουν πώς η πανδημία επηρέασε την εικόνα του σώματός τους. To 48% των γυναικών απάντησε ότι η πανδημία συνέβαλε στο να έχουν αρνητικά συναισθήματα σχετικά με το βάρος τους. Όταν ρωτήθηκαν για το γενικότερο αίσθημα ελκυστικότητας, το 43% των γυναικών και το 26% των ανδρών είπαν ότι η COVID-19 επηρέασε αρνητικά το πόσο ελκυστικοί ένιωθαν.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι τα πράγματα. «Είσαι αρκετός· το σώμα σου είναι αρκετό», τονίζει η Τζόι Κοξ που μελετάει το στίγμα του σωματικού βάρους στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς. «Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι το λέμε αρκετά αυτό». Αντί να σκέφτεστε τις ατέλειες του σώματός σας, γιατί να μην εστιάσετε στο γεγονός ότι το σώμα σας σας «κουβάλησε» στη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας και αναδείχθηκε σε επιζώντα; Αυτό είναι σπουδαίο και άξιο εορτασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή