Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή-1

Δώστε μας λόγους να μείνουμε στην Ελλάδα»-Έρευνα της «Κ» για τη νέα γενιά που αγωνιά για το μέλλον της: Το μήνυμα της 24χρονης Εύας οριοθετεί τον κανόνα: «Τα συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα μου είναι αγανάκτηση, απογοήτευση και θυμός». Δυστυχώς, αυτό που αποτυπώνεται μέσω ερευνών και από τις «σταράτες» κουβέντες νέων που μίλησαν στην «Κ» είναι έκδηλη αγωνία για το μέλλον τους, συγκλώθοντας κραυγή και έκκληση: «Δώστε μας λόγους να μείνουμε στον τόπο μας, δουλειές, προοπτική». Είναι 17-34 ετών, που είδαν γονείς να συνθλίβονται από την οικονομική κρίση, παιδιά προικισμένα που βγήκαν στην αγορά εργασίας έναντι ψιχίων και τώρα βιώνουν τον ζόφο της πανδημίας. Κουραστήκαμε από τους καβγάδες των πολιτικών, να τα βρουν για το κοινό καλό, λένε.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ: Από εμπόδιο, κίνητρο για επενδύσεις -Ο συντελεστής μειώνεται στο 22% το 2022, από 28% το 2019: Η φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων ήταν επί μακρόν ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Ωστόσο, την τελευταία τριετία ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών έχει μειωθεί σημαντικά και θα υποχωρήσει στο 22% το 2022. Ετσι, ο ελληνικός συντελεστής θα φθάσει να είναι μικρότερος κατά 1,65 μονάδα σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσον όρο.

ΦΑΚΕΛΟΣ «ΤΟΥΡΚΙΑ»: Λεπτές ισορροπίες στη Γενεύη και το μήνυμα Μπάιντεν στον Ερντογάν. Γράφουν-μιλούν στην«Κ»: Τζέιμς Φόγκο, απόστρατος ναύαρχος του αμερικανικού ναυτικού. Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Τάσος Γιαννίτσης, πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κ.Λασκαρίδης, Υποναύαρχος Π.Ν. επί τιμή.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή-2

Οι κυβερνήσεις και ο κάβος της διετίας, τι προκύπτει από έρευνες του παρελθόντος: Αξιοσημείωτη δημοσκοπική αντοχή επιδεικνύουν η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός λίγο πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών από τη νίκη του 2019. Όπως προκύπτει από έρευνες του παρελθόντος, στον «κάβο της διετίας», όλες οι κυβερνήσεις, από το 2000 και μετά, υπολείπονταν ή είχαν οριακό προβάδισμα έναντι του βασικού τους αντιπάλου.

Το «βαθύ λαρύγγι» του Facebook: Δίκτυο χειραγώγησης της δημοφιλίας πολιτικών και κυβερνήσεων, με παραπλάνηση μακράς διαρκείας των χρηστών του Facebοok, δρούσε σε πολλές χώρες του κόσμου. Άκρως αποκαλυπτική, η πρώην αναλύτρια του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Σόφι Ζανγκ μιλάει στην «Κ» για τον καταιγισμό «πλαστών likes».

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Θα βγούμε ισχυρότεροι μετά την πανδημία: Μια νέα κοινωνία, με πιο δημιουργικούς ανθρώπους και μια οικονομία με δυναμική ανάπτυξης αντίστοιχη αυτής μετά το τέλος του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα φέρει η επόμενη ημέρα της πανδημίας, εκτιμά στην «Κ» ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μυτιληναίος Α.Ε.».

Οδηγίες και συμβουλές γιατρών (διπλή μάσκα στην Ανάσταση) για ένα ασφαλές Πάσχα εν (μετά self tests) οίκω και εν δήμω.

• Το αίνιγμα που κρύβει το νησί του Πάσχα, τα μυστηριώδη αγάλματα και οι κρατήσεις θέσεων για τον παράδεισο. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή-3

• Αναδιάταξη και αναβάθμιση των ιερατικών σπουδών, τι προβλέπει η συμφωνία υπουργείου Παιδείας-Εκκλησίας.

• Οι ορατές και μη πληγές σε παιδιά και εφήβους από το μακρόσυρτο lockdown.

• Η ελευθερία του κλέφτη, ένα κείμενο του Στέλιου Ράμφου για την «Κ».

• H συμβίωση με τους αλγορίθμους και τα όρια της… ελευθερίας τους. 

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε καλό χρόνο στο πρώτο του κατοστάρι.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή-4

• Τα (δυσοίωνα) σενάρια για τα επόμενα 20 χρόνια από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

• Επιχείρηση «καθαροί βυθοί» από τη σαβούρα, ένα κίνημα οικολόγων αλιέων σε νησιά του Αιγαίου.

Τα «επεισόδια» στην υπόθεση Φουρθιώτη, τα στοιχεία, οι συλλήψεις και οι κατηγορίες.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή-5

• Στο «Γεύμα» με την «Κ» δύο τυφλοί νέοι καταρρίπτουν στερεότυπα των πολλών.

• Oι Έλληνες ειδικοί του αραβικού Λούβρου και η συντήρηση χιλιάδων αρχαίων νομισμάτων.