Κυριακή 9/5 με την «Καθημερινή»: Η ηρωίδα της Επαναστάσεως από τα Κλασικά Εικονογραφημένα

Κυριακή 9/5 με την «Καθημερινή»: Η ηρωίδα της Επαναστάσεως από τα Κλασικά Εικονογραφημένα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμμένη από τον Στέφανο Ξένο στα 1852 Η ηρωίς της Επαναστάσεως, γνώρισε αλλεπάλληλες εκδόσεις και περιλήφθηκε στα «Κλασσικά Εικονογραφημένα.

Το τεύχος ταξιδεύει τον αναγνώστη στον χρόνο και τον χώρο ενός πλήθους επαναστατικών γεγονότων, έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο την Ανδρονίκη Αθανασιάδου, η οποία δίνει μια άλλη διάσταση για τη συμμετοχή των γυναικών στην Επανάσταση του 1821. Κεντρικές φιγούρες δίπλα της ο Θρασύβουλος και ο δόλιος Βάρθακας.

Έχοντας ως χωροχρονική αφετηρία τη Δημητσάνα το 1819, όπου αναπτύχθηκε το ρομαντικό ειδύλλιο της Ανδρονίκης με τον Θρασύβουλο, και τέλος ένα μοναστήρι της Μόσχας το 1833, όπου η ηρωίδα άφησε την τελευταία της πνοή, το έργο υφαίνει έναν καμβά στον οποίο είναι παρόντα φανταστικά αλλά και υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄, για παράδειγμα, εμφανίζεται ως θείος του Θρασύβουλου, ο οποίος παρακολουθεί τον απαγχονισμό του.

Αυτή την Κυριακή 9 Μαΐου μαζί με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή