Τι μαγειρεύει ο διπλανός μας; Η απάντηση στον Γαστρονόμο Μαΐου, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Τι μαγειρεύει ο διπλανός μας; Η απάντηση στον Γαστρονόμο Μαΐου, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φοιτητές παραγγέλνουν ή πάνε λαϊκή; Καλύτερα να ζεις με vegan ή με φανατικό κρεατοφάγο; Γίνεται να φτιάχνεις ζύμη για πίτες στα 13 σου μέρα παρά μέρα; Βάζεις μισό κιλό ξερά κρεμμύδια στην σπανακόπιτα; Τι θα πει «βάλε στην κατσαρόλα νερό, κλαίει-γελάει»; Και πώς γίνεται κάποια που κάνει δυο δουλειές να ανοίγει φύλλο πίτας της καθημερινές (!) και να μην κουράζεται;

Η καθημερινή μαγειρική όλων μας απενοχοποιείται και γίνεται το μεγάλο αφιέρωμα στον Γαστρονόμο Μαΐου. Αλήθεια, τι μαγειρεύουν οι γείτονες; Φοιτητές, εργένηδες, οικογένειες ντόπιες και οικογένειες μεταναστών, ζευγάρια και μητέρες μόνες με παιδιά είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Την ανοίγουν διάπλατα, μας στρώνουν τραπέζι, γελάνε, θυμούνται, διαφωνούν, συμφωνούν, μοιράζονται μαγειρικά κόλπα και λιχουδιές από τα παιδικά τους χρόνια, συγκινούνται, βαριούνται να μαγειρέψουν, γεμίζουν ταπεράκια με φαγητό για μεθαύριο, τρώνε μπροστά στον υπολογιστή, γεμίζουν ψίχουλα τον καναπέ, παραγγέλνουν ντελίβερι, πάνε λαϊκή, τρίβουν κολοκυθάκια στο μείγμα για μπιφτέκια για να φάνε και κανένα λαχανικό τα παιδιά, αγοράζουν κατεψυγμένο αρακά, ψήνουν την προβατίνα πρώτα σιγά μετά γρήγορα για να ροδίσει, σκαρφαλώνουν σε καρέκλες για να φτάνουν τα ψηλά ράφια της κουζίνας, και όλοι μαζί μάς αποκαλύπτουν τα δικά τους μυστικά οικιακής οικονομίας και γίνονται οι πρωταγωνιστές μας.

Τι μαγειρεύει ο διπλανός μας; Η απάντηση στον Γαστρονόμο Μαΐου, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»-1

Είναι εσείς και εμείς!

Η ανθρωπογεωγραφία του καθημερινού φαγητού σε ένα τεύχος αφιερωμένο στην κουζίνα της διπλανής πόρτας!

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Μαΐου με την «Καθημερινή»

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή