Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Ελαστικό ωράριο μόνο με τη συμφωνία του εργαζόμενου

Με δύο ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία του εργαζομένου θα εφαρμοστεί το ευέλικτο 8ωρο σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία με το συνδικάτο της επιχείρησης ή δεν υπάρχει καθόλου συνδικάτο. Πρώτον το αίτημα για το ευέλικτο 8ωρο θα πρέπει να υποβληθεί από τον ίδιο τον εργαζόμενο και δεύτερον, θα είναι άκυρη η απόλυση εργαζόμενου επειδή αρνήθηκε πρόταση του εργοδότη για διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Το στοίχημα «επανένταξης» των μαθητών στα σχολεία

Δάσκαλοι και καθηγητές σκιαγραφούν στην «Κ» το μεγάλο αυριανό στοίχημα «επανένταξης» των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου στο πρώτο κουδούνι κανονικότητας, μετά την επιστροφή στα θρανία των μαθητών του Λυκείου, με το υπουργείο Παιδείας να οριοθετεί τους στόχους: ψυχολογική στήριξη, αποτύπωση μαθησιακών κενών, εκπαίδευση εκπαιδευτικών στη χρήση ψηφιακού υλικού, μικτή μορφή διδασκαλίας, με διαθέσιμο on line εκπαιδευτικό υλικό στην τάξη, αξιοποιήσιμο και στο σπίτι.

Ζάεφ: Τεράστιας σημασίας η φρούρηση του εναέριου χώρου μας από την Ελλάδα

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Για τεράστια οφέλη που απέφερε στη χώρα του, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή, η συμφωνία των Πρεσπών, κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην «Κ» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. Αποδίδει, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή της Ελλάδας, ως νατοϊκός σύμμαχος, να προστατεύει τον εναέριο χώρο της χώρας του. Υπογραμμίζει ακόμη ότι η στενή φιλία και συνεργασία που οικοδομείται μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας «στα Βαλκάνια του 21ου αιώνα».

Έλεγχος του πράσινου διαβατηρίου πριν από την άφιξη

Με τη χώρα να μετρά αντίστροφα για την επανεκκίνηση του τουρισμού η κυβέρνηση προχωρά στην ενσωμάτωση του πράσινου διαβατηρίου στο PLF που καλούνται να συμπληρώσουν όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα, πριν από την άφιξή τους στη χώρα. Το σύστημα αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου και θα μειώσει αισθητά την γραφειοκρατία και τον συνωστισμό στις αφίξεις των αεροδρομίων.

Απαιτείται νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την πανδημία

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Με την πανδημία οι πλούσιες χώρες δαπάνησαν περίπου 20% του ΑΕΠ τους σε πακέτα στήριξης. Η Ινδία ξόδεψε μεταξύ 2% και 5 %. Χωρίς επιπλέον στήριξη για χώρες όπως η Ινδία θα δούμε μια πολύ σημαντική αύξηση της παγκόσμιας φτώχειας λέει στην «Κ» ο καθηγητής Οικονομικών στο ΜΙΤ και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας 2019 Αμπχιτζίτ Μπάνερτζι. Σημειώνει ότι οι χώρες δεν πρέπει να εστιάζουν τόσο στη μέτρηση του ΑΕΠ τους για να πιάσουν κάποιους στόχους ανάπτυξης αλλά να θα πρέπει να κοιτάζουν την ευημερία των πολιτών τους.

«Ο Μπάιντεν ξεπέρασε τι προσδοκίες όλων μας»

Μέχρι στιγμής έχουμε ίσως τις πιο επιτυχημένες πρώτες 100 μέρες Αμερικανού Προέδρου από την εποχή του Ρέιγκαν, ενδεχομένως και του Λίντον Τζόνσον, λέει στην «Κ» ο βετεράνος δημοσιογράφος του CNN Φαρίντ Ζακάρια. Δυστυχώς στην Αμερική σήμερα αισθάνομαι πως συμπεριφερόμαστε ολοένα και περισσότερο σαν τους σουνίτες και τους σιίτες της Μέσης Ανατολής, σημειώνει μιλώντας για τον διχασμό που υπάρχει στη χώρα του.

Να επενδύσουμε στο νοιάξιμο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Όλος ο κόσμος είναι φτιαγμένος για τον λευκό στρέιτ άνδρα, Ευρωπαίο ή Αμερικανό – το ίδιο και στην Ελλάδα. Στο γεύμα με την «Κ» ο σεναριογράφος, ηθοποιός, παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος ,όπως αναφέρει, θεωρεί ότι το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι ότι έχει κρατήσει την επαφή με το παιδί μέσα του.

Αύξηση εσόδων με μικρότερη φορολογία.

Στην αύξηση των φορολογικών εσόδων από τα 42-43 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση -τόσα εισπράχτηκαν μέσα στο 2020- στα 52-53 δισ. ευρώ μέχρι το 2024, με μείωση των φορολογικών συντελεστών, ποντάρει το οικονομικό επιτελείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή