Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Αιγαίο – Αρχαιότητα», «Κ», «Οδηγός Καριέρας», «Παπαφλέσσας».

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Αιγαίο – Αρχαιότητα», «Κ», «Οδηγός Καριέρας», «Παπαφλέσσας».

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή 16/5 με την «Καθημερνή»: ΑΙΓΑΙΟ ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Αιγαίο – Αρχαιότητα», «Κ», «Οδηγός Καριέρας», «Παπαφλέσσας».-1

Δεν είναι απλώς ένας θαλάσσιος χώρος κατάσπαρτος από νησιά, το Αιγαίο. Είναι οι άνθρωποι, η ιστορία τους, ο πολιτισμός τους. Είναι μια θάλασσα που ενώνει, μέσω της οποίας διακινούνται εμπορεύματα και ταξιδεύουν άνθρωποι εδώ και χιλιετίες∙ ένα χωνευτήρι στο οποίο σμίγουν στοιχεία πολλών λαών.

Είναι ένας χώρος μεγάλων ναυτικών συγκρούσεων, αλλά και ο χώρος όπου μεγαλούργησε διαχρονικά η τέχνη, από τη γλυπτική και την αγγειοπλαστική έως τη λυρική και επική ποίηση και τη ζωγραφική. Όπου οι άνθρωποι δοκιμάστηκαν από τις γεωμορφολογικές του ιδιαιτερότητες, αλλά και τις αντιμετώπισαν με σοφία.

Είναι, ακόμη, μια θάλασσα αναφοράς για τους παράτολμους ναυτικούς της αρχαιότητας και για εκείνους που ταξίδευαν με τους βυζαντινούς δρόμωνες∙ για τους ναυτικούς που μεγαλούργησαν λίγο πριν από την Επανάσταση και κατά τη διάρκειά της, για τους σφουγγαράδες, αλλά και για τους σύγχρονούς μας ναυτικούς που έχουν φέρει τον ελληνόκτητο στόλο στην κορυφή παγκοσμίως.

Η νέα εκδοτική σειρά της «Κ» αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο του Αιγαίου.

Αφιερωμένος στην αρχαιότητα, ο πρώτος τόμος παρουσιάζει αντιπροσωπευτικούς χώρους (Ακρωτήρι, Κνωσός, Δήλος κ.ά.) και μεγάλες μορφές, τη ναυσιπλοΐα και τους μύθους του Αιγαίου, τη μουσική και τον χορό κατά την εποχή αυτή.

ΑΙΓΑΙΟ – ΙΣΤΟΡΙΑ

Την Κυριακή 16 Μαΐου μαζί με την «Καθημερινή» ο πρώτος τόμος: Αρχαιότητα.

Κυριακή 16/5 με την «Καθημερνή»: Ο Παπαφλέσσας από τα Κλασικά Εικονογραφημένα

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Αιγαίο – Αρχαιότητα», «Κ», «Οδηγός Καριέρας», «Παπαφλέσσας».-2

Σε μια περίοδο δύσκολη για την πορεία της Επανάστασης, με τις εμφύλιες έριδες να διχάζουν τους Έλληνες αγωνιστές και αρκετούς Πελοποννήσιους πρόκριτους και οπλαρχηγούς -μεταξύ αυτών και  ο Κολοκοτρώνης- να είναι φυλακισμένοι στην Ύδρα, τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα υπό την Ιμπραήμ αποβιβάζονται στη Μεθώνη. Ήταν 12 Φεβρουαρίου 1825. Μέσα σε τρεις μήνες, έως τις 11 Μαΐου, ο Ιμπραήμ θα έχει κυριεύσει το Παλαιόκαστρο και το Νεόκαστρο, στον όρμο του Ναβαρίνου, απειλώντας όλη την Πελοπόννησο – αλλά και τον Αγώνα γενικότερα.

Υπουργός επί των Εσωτερικών στην κυβέρνηση Κουντουριώτη, τότε, ο Παπαφλέσσας τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των φυλακισμένων και υποστήριξε ότι για να αντιμετωπιστεί η απειλή έπρεπε να δοθεί η ηγεσία των ελληνικών στρατευμάτων στον Κολοκοτρώνη.

Δεν εισακούστηκε, όμως, κι έτσι αποφάσισε να κατευθυνθεί προς τη Μεσσηνία και να αντιμετωπίσει ο ίδιος τον Ιμπραήμ. Κατά την πορεία του συγκέντρωσε αρκετούς αγωνιστές, που οχυρώθηκαν στο Μανιάκι. Στη θέα, όμως των χιλιάδων στρατιωτών του Αιγύπτιου πασά, στις 19 Μαΐου, από αυτούς πλάι στον Παπαφλέσσα θα παραμείνουν μερικές εκατοντάδες.

Η μάχη, στις 20 Μαΐου, θα είναι πολύνεκρη και ο ίδιος ο Παπαφλέσσας θα πέσει νεκρός. Μετά το τέλος της, θα τον τιμήσει ίδιος ο αντίπαλός του, ο Ιμπραήμ, θαυμάζοντας τον ηρωισμό του.

Τα γεγονότα αυτά παρουσιάζονται στο τεύχος των «Κλασσικών Εικονογραφημένων» που κυκλοφορεί με την «Καθημερινή», σε πιστή αναπαραγωγή από το πρωτότυπο.

Αυτή την Κυριακή 16 Μαΐου μαζί με την «Καθημερινή»

Ο πιο ενημερωμένος «Οδηγός Καριέρας» αυτή την Κυριακή «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Αιγαίο – Αρχαιότητα», «Κ», «Οδηγός Καριέρας», «Παπαφλέσσας».-3

Αποκτήστε τον πιο ενημερωμένο «Οδηγό Καριέρας» για να διεκδικήσετε με τον καλύτερο τρόπο, την καριέρα που επιθυμείτε.

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή, ένας πλήρης οδηγός με την τεχνογνωσία του kariera.gr, του μεγαλύτερου websiteγια την εργασία στην Ελλάδα και ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους φορείς ενίσχυσης της απασχόλησης.

Βρείτε στον οδηγό τις 65+1 πολύτιμες συμβουλές για την εργασία σήμερα, καθώς επίσης και:

  • Not-to-miss tips από recruiters
  • Αναπτυσσόμενους κλάδους
  • Απόψεις από leaders της αγοράς
  • Έρευνες και τάσεις για την αγορά εργασίας
  • Επιλογές για εκπαίδευση, upskilling & reskilling
  • Δεκάδες εταιρείες που προσλαμβάνουν και οι άνθρωποί τους
  • Τους πιο Επιθυμητούς Εργοδότες στην Ελλάδα
  • Intern & Trainee Προγράμματα
  • Remote & Distributed Work

Κυκλοφορεί την Κυριακή 16 Μαΐου με την «Καθημερινή»

Ο Ερμής της μουσι_ής. Βρες το “Κ” στις 16/5 με την Καθημερινή

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Αιγαίο – Αρχαιότητα», «Κ», «Οδηγός Καριέρας», «Παπαφλέσσας».-4

«Αν αφήσεις τα δάχτυλά σου ως έχουν και μεταφέρεις μόνο ένα στο διπλανό πλήκτρο, τότε μετατρέπεις τη χαρά σε λύπη. Τα συναισθήματα στη μουσική αλλάζουν τόσο εύκολα, όσο στη ζωή. Δεν είναι υπέροχο αυτό;» Στο cover story αυτής της Κυριακής, ο νεαρός συνθέτης Ermis (Ερμής Γεραγίδης), ο άνθρωπος πίσω από το μουσικό φαινόμενο των τελευταίων μηνών,  τον Good Job Nicky (κατά κόσμον Νικόλα Βαρθακούρη), με τα εκατομμύρια views, που έχει φέρει φρέσκο αέρα στη μουσική σκηνή της χώρας. «Ένα σχόλιο που λαμβάνουμε συχνά με τον Νικόλα είναι το “γιατί δεν φεύγετε από την Ελλάδα; Η μουσική σας είναι για το εξωτερικό”. Αυτό που απαντάμε είναι: “Εμείς είμαστε η Ελλάδα!”. Όπου και να βρεθούμε, θα φέρουμε την ελληνική μας ταυτότητα».

Στα άλλα μεγάλα θέματα του ανανεωμένου «Κ»: Mε τα τραπεζάκια πλέον έξω και τους πολίτες να δίνουν ξανά ραντεβού στο κέντρο της, η Θεσσαλονίκη αρχίζει να θυμίζει την πόλη που αγαπάμε. Και μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα νέα της μυστικά. Κι από την Θεσσαλονίκη κατεβαίνουμε στον Πειραιά για να ξεναγηθούμε στην ανακατασκευασμένη ιστορική έδρα της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» που μόλις ολοκληρώθηκε σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Επίσης επισκεπτόμαστε τέσσερα δυναμικά βιβλιππωλεία των αθηναϊκών προαστίων και ρωτάμε τους ιδιοκτήτες τους προτάσεις για τους διψασμένους βιβλιοφάγους της καραντίνας. Και τώρα που άνοιξε ο καιρός (και η εστίαση) ανακαλύπτουμε ξανά τις αγαπημένες ταβέρνες της καρδιάς μας: εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές σε κάθε γωνιά της Αττικής. Και ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Πολ Σάλοπεκ γυρίζει τον κόσμο με τα πόδια και περιγράφει στο «Κ» τη μαγεία τού να μη βιάζεσαι.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 16 Μαΐου με την Καθημερινή της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή