Θα σε ξαναβρώ στις ταβέρνες! Στο νέο περιοδικό «Κ» αυτήν την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Θα σε ξαναβρώ στις ταβέρνες! Στο νέο περιοδικό «Κ» αυτήν την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά λαχταρίσαμε τον καιρό του lockdown. Αλλά πιο πολύ από όλα, τα ανταμώματα στα μέρη τα αγαπημένα. Έχει μεγάλη ποικιλία η εστιατορική σκηνή της Αθήνας· κάθε λογής κουζίνες και μαγειρικά στιλ. Αλλά όσες ιδέες και να πέσουν στο τραπέζι, σ’ αυτά τα μαγιάτικα ξεπορτίσματα θα βάλεις στο πρόγραμμα και τις αγαπημένες σου ταβέρνες, επιστρέφοντας ενστικτωδώς εκεί που έχεις διαλέξει από καιρό τη γωνιά σου, που ξέρεις τους ανθρώπους και τα μεράκια τους, που δεν χρειάζεται να ανοίξεις καν τον κατάλογο, που παραγγέλνεις και με κλειστά τα μάτια. Για την εγγύτητα, την οικειότητα, την αίσθηση ότι ξαναβρίσκεις κάτι δικό σου. Για τη βεβαιότητα ότι είναι εκεί, στο πόστο του, και ότι κι έτσι ακόμα, μ’ άλλα ωράρια και την κοινωνικότητα σε ελεγχόμενα επίπεδα, μπορείς να πιάσεις το νήμα από εκεί που το άφησες. Με μια καλοκαμωμένη γνώριμη πίτα, έναν θαλασσινό μεζέ που μοσχοβολάει φρεσκάδα, μια πιατέλα παϊδάκια με το λιπάκι να γυαλίζει λιμπιστικά, ένα μαγειρευτό στην κατσαρόλα, που κουβαλάει μνήμες παιδικότητας και ενηλικίωσης και χτυπάει μυστικές χορδές. Είναι καθησυχαστικό αυτό το déjà vu. Ένα είδος εσωτερικού ρεκτιφιέ.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές σας περιμένουν σε κάθε γωνιά της Αττικής. 

Ανακαλύψτε τις στο ανανεωμένο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 16 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή