Επάγγελμα: influencer. Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Επάγγελμα: influencer. Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την @mairiboo των εκατοντάδων χιλιάδων followers, την έχουμε δει άβαφτη, με τις πιτζάμες και τον γάτο της, σε κάποιο αυθόρμητο «στόρι» στο Instagram, περισσότερες φορές απ’ ο,τι έχουμε δει ανάλογα χαλαρούς πολλούς από τους φίλους μας. Από την άλλη η αψεγάδιαστη ντίβα που συναντήσαμε στη φωτογράφιση καμπάνιας παπουτσιών (στο backstage της οποίας τραβήχτηκαν και αυτές οι εικόνες που βλέπετε εδώ) ήταν μια επαγγελματίας πλαισιωμένη από ένα επιτελείο ανθρώπων με την βοήθεια του οποίου ακονίζει την εικόνα της για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και ποιο είναι αυτό; Να ικανοποιηθούν τα χιλιάδες μάτια που περιμένουν να δουν τα μαλλιά της, το μακιγιάζ της, τα νύχια της, το ύφος της, την πόζα της, τα ρούχα και τα παπούτσια που φοράει, για να εμπνευστούν ή απλώς να χαζέψουν και να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους. Τελικά αυτό το ινσταγκραμικό «χάζι» έχει την αξία και τη βαρύτητα του, διέπεται από αντιφάσεις και οπωσδήποτε προϋποθέτει ώρες δουλειάς. Αυτή ήταν και η αφορμή για να συναντήσουμε την Μαίρη Συνατσάκη και να τη ρωτήσουμε πόσο ειλικρινής είναι η εικόνα που παρουσιάζει στο Instagram. Πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη του να ασκεί επιρροή καθημερινά σε τόσες χιλιάδες ανθρώπους -οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ανήλικοι. Και τελικά πώς είναι η ζωή με 720.000 μάτια στραμμένα πάνω της σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 30 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή