Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Καθημερινή 24ωρη εφημερία στα μεγάλα νοσοκομεία-Η «Κ» παρουσιάζει το σχέδιο για την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΣΥ :

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, το οποίο, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, θα μπει σε εφαρμογή αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας και θα σημάνει την πλήρη αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παρουσιάζει η «Κ».

Βασίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: Πρώτον, στην αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών με τη δημιουργία αυτόνομων τμημάτων επειγόντων σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες τον χρόνο. Προβλέπεται, παράλληλα, η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με διπλό στόχο ένα ολοκληρωμένο δίκτυο επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, σε συνδυασμό με τη μερική αποσυμφόρηση των νοσοκομείων που εφημερεύουν. Δεύτερον, στον διαχωρισμό των νοσοκομείων σε δύο ομάδες, με τη δημιουργία νοσοκομείων «Κόμβων», που θα παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες «υποστηρίζοντας» τα νοσοκομεία «Ακτίνας», τα οποία θα αναβαθμιστούν και θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Τρίτον, στην αναβάθμιση και δημιουργία νέων υπηρεσιών μετανοσοκομειακής φροντίδας, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια στην παρεχόμενη φροντίδα υγείας. 

Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα της Κυριακής 7ης Μαρτίου στην πλατεία Νέας Σμύρνης: Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. με υλικό 600 σελίδων, που περιλαμβάνεται σε σχετική ΕΔΕ για τα γεγονότα της ταραχώδους Κυριακής 7ης Μαρτίου στην πλατεία Νέας Σμύρνης, αποκαλύπτει η «Κ». Μαρτυρίες για υπέρμετρη χρήση βίας αστυνομικών αλλά και επιθέσεις εναντίον τους, το «ντου», email με περιγραφές: «Στείλτε γρήγορα ενισχύσεις». «Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα με κλομπ».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Διέξοδος στα δημόσια ΙΕΚ για όσους δεν εισαχθούν στα ΑΕΙ:
Ενα παράθυρο πολλών επαγγελματικών ευκαιριών ανοίγει για χιλιάδες νέους που δεν θα εισαχθούν σε ΑΕΙ, μέσω των δημόσιων ΙΕΚ και της δυνατότητας να επιλέξουν στο μηχανογραφικό δελτίο 130 ειδικότητες σε 24 τομείς, σπουδάζοντας μάλιστα και σε πόλεις εκτός οικογενειακής εστίας. 

• Η Ε.Ε. έτοιμη για δράση έναντι της Τουρκίας: Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να αλλάξει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, τονίζει σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Κ» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, υπογραμμίζοντας ότι «η Ε.Ε. είναι πολύ ισχυρή και η ίδια δεν πρέπει να το ξεχνάει». 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

•Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το παρασκήνιο της επίσκεψης: Περιοδεία στη Θράκη και μετά επαφές στην Αθήνα από τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Το παρασκήνιο της επίσκεψης και οι επαφές στην Αθήνα, με ορίζοντα την προγραμματιζόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου.

• Ο ιστορικός Σονέρ Τσαγαπτάι στο γεύμα με την «Κ» 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

•To αίνιγμα της τρίτης δόσης των εμβολίων-Κορυφαίοι επιστήμονες μιλούν στην «Κ»

• Οι συμβουλές των ειδικών για «ασφαλές» καλοκαίρι

•Πιο αυστηρά κριτήρια σε απελάσεις, επιστροφές προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

• Οι δύο Ελληνίδες επικεφαλής του «έργου των ρεκόρ»- Η πόντιση του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου

• Επιτυχία με όραμα, σχέδιο και επιμονή. Η ιστορία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και της Chipita και η συμφωνία των δύο δισ. δολ.

• Η Ελλάδα περιζήτητη για γυρίσματα ταινιών με τα νέα κίνητρα

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6

• Μάχη Ελλάδας-Πορτογαλίας για την προσέλκυση συνταξιούχων του Βορρά 

• Το δύσκολο πρώτο ραντεβού Μπάιντεν-Πούτιν με τον Λουκασένκο παράμετρο της εξίσωσης 

«Στάσου πλάι του» μέσω της αναδοχής- Το νέο πλαίσιο με στόχο  την «έξοδο» παιδιών από ιδρύματα

• Η κλιματική αλλαγή απειλεί να εξαφανίσει (και) τα αιώνια μυστικά των παγοσπηλαίων 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή