Είναι επιλογή η ευτυχία; Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Είναι επιλογή η ευτυχία; Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ευτυχισμένος κάποιος που νομίζει ότι είναι ευτυχισμένος; Και αν ναι, τι είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει έτσι; Έχει καταφέρει να ιεραρχήσει σωστά τις επιθυμίες του; Έχει μάθει να ελέγχει τις αρνητικές του σκέψεις; Να εστιάζει στα θετικά του συναισθήματα; Ποιο είναι το μονοπάτι για την ευτυχία στον 21ο αιώνα και πώς η αναζήτησή της κατέληξε να μας γίνει εμμονή; Ένας συνδυασμός επιστημονικών και μη μεθόδων δημιούργησε γύρω από την ευτυχία μια αγορά με ετήσιο τζίρο περίπου 33 δισ. ευρώ.

Επίσης, γιατί όλοι οι φοιτητές ακολουθούν τον κλάδο της θετικής ψυχολογίας στο Γέιλ και τι έδειξε μια σχεδόν ογδονταετής έρευνα του Χάρβαρντ; Σχετίζεται τελικά η ευτυχία με τα χρήματα; Και τι σημαίνει ο όρος «τοξική θετικότητα»; Και, τελικά, από τη στιγμή που η ευτυχία είναι κάτι για το οποίο υπάρχει χάρτης οδηγιών, ποια είναι η θέση όσων δεν την βρίσκουν; Είναι η ευτυχία προϋπόθεση επιβίωσης σε μια σύγχρονη κοινωνία ή έστω σε έναν εργασιακό χώρο που συνδέει την ψυχική κατάσταση με την παραγωγικότητα; Είναι τελικά δικαίωμα ή υποχρέωση;

Διαβάστε επίσης τι έχει να πει στο «Κ» ένας από τους μεγάλους γκουρού της ευτυχίας, ο Δανός συγγραφέας Meik Wiking, που έχει υπογράψει μεγάλα διεθνή μπεστ σέλερ. Τι έχει να πει για το περίφημο «σκανδιναβικό μοντέλο» και την ποιότητα ζωής των χωρών της βόρειας Ευρώπης και τι κάνει τον ίδιο ευτυχισμένο;

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο ανανεωμένο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή