Ήμασταν στη γραμμή της εκκίνησης, ανυπόμονοι και μετρούσαμε αντίστροφα. Από κάποιους σεφ ακούσαμε τις νέες ιδέες των καλοκαιρινών πιάτων τους πριν ακόμα πάρουν σχήμα και μορφή, από κάποια πιάτα δοκιμάσαμε τα πρωτόλεια πριν τελειοποιηθούν κι είπαμε και τη γνώμη μας, και από δυο, τρία άλλα ταϊστήκαμε στο στόμα από τους σεφ με το κουτάλι κατευθείαν μέσα από την κατσαρόλα. Με το σφύριγμα της έναρξης ξαναγυρίσαμε με τραπέζι ρεζερβέ και τα δοκιμάσαμε όλα και στο πιάτο. Κατευχαριστημένοι που βρισκόμασταν και πάλι έξω, σε στρωμένα τραπέζια καινούρια και παλιά, ξεχωρίσαμε 10+1 από τα πιο σπουδαία πιάτα που σερβίρονται για πρώτη φορά σε ισάριθμα εστιατόρια, και για τα οποία εκτιμούμε ότι θα παραμιλάει όλη η Αθήνα. Πανηγυρίζουμε που άνοιξε επιτέλους η εστίαση και που οι σεφ επανέρχονται δυναμικά και με φρέσκες ιδέες στο μαγειρικό στερέωμα. «Μια γαριδάκια ποπ κορν στο τραπέζι 15, ένα tsukune με αγιολί πιπεριάς στο 12, και τρία σάντουιτς με κοκκινιστό μοσχαράκι στην παρέα που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα». Τι ωραία να ακούς να φωνάζουν τις παραγγελίες και τα «πάμε πάσο» ξανά.
Ο Γαστρονόμος Ιουνίου κυκλοφορεί στις 13/6 με την «Καθημερινή της Κυριακής»