Στον Γαστρονόμο Ιουνίου αυτή την Κυριακή: Στιγμές ιταλικής ξεγνοιασιάς στην Αθήνα και 10 καλοκαιρινές μακαρονάδες-έκπληξη!

Στον Γαστρονόμο Ιουνίου αυτή την Κυριακή: Στιγμές ιταλικής ξεγνοιασιάς στην Αθήνα και 10 καλοκαιρινές μακαρονάδες-έκπληξη!

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτό το τεύχος τιμάμε την χώρα που χάρισε στον κόσμο τα σπαγγέτι και με όχημα ένα τηγάνι και μια βαθιά κατσαρόλα, γυρίζουμε την Ιταλία απ’ άκρη σ’ άκρη, βουτώντας σε πικάντικες ντοματένιες σάλτσες και πυκνά πέστο, σε μυρωδιές βασιλικού και σκόρδου και σε ζουμερές μπουκιές με μελιτζάνες, θαλασσινά και μελάτα τυριά. Από αυτό το νόστιμο ταξίδι στις γευστικές παραδόσεις της γείτονος, επιλέγουμε 10 εμβληματικές ιταλικές μακαρονάδες, τις οποίες οι σεφ μας αναλαμβάνουν να δοκιμάσουν και να μαγειρέψουν για εμάς και… για εσάς! Πρόκειται για χαρακτηριστικές τοπικές σπεσιαλιτέ, που μας δίνουν μια κατατοπιστική εικόνα για τα γούστα, τις συνήθειες και τα υλικά που αγαπούν σε κάθε περιοχή της Ιταλίας. Πέραν αυτού, όμως, μας αποκαλύπτουν την ποικιλομορφία της ιταλικής κουζίνας, τις ωραίες αντιθέσεις ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο και τον απύθμενο πλούτο συνταγών που μπορεί να βρει κανείς αν κοιτάξει πέραν όσων σερβίρουν τα εγχώρια ιταλικά εστιατόρια και οι πιτσαρίες. Με άλλα λόγια, στον Γαστρονόμο δεν θα βρούμε συνταγή για ναπολιτάνα, αραμπιάτα, μπολονέζ και πουτανέσκα. Θα βρούμε όμως τα θεϊκά spaghetti alla chiummenzana με κόκκινη καυτερή σάλτσα, που έτρωγαν οι ναυτικοί όταν έπιαναν λιμάνι στο Κάπρι. Τα rigatoni alla Romana, με συκωτάκια πουλιών ή λουκάνικα, που τρώνε τις Κυριακές στη Ρώμη. Τα casarecce (στριφτάρια) με σιτσιλιάνικο πέστο από το Παλέρμο, με πομοντόρια, βασιλικό και αμύγδαλα, ένα πιάτο ωδή στο καλοκαίρι! Και άλλα 7 πιάτα-έκπληξη!

Με όλα αυτά, φυσικά, μάς άνοιξε η όρεξη για ταξίδια. Όσο ακόμα δεν τολμάμε να τα πραγματοποιήσουμε, η ζωή στην πόλη μάς δίνει τις διαφυγές που αναζητάμε. Η ομάδα του Γαστρονόμου ανακαλύπτει και μας προτείνει πού θα πιούμε τα καλύτερα απεριτίβο συνοδεία ναπολιτάνικης πίτσας, ποιο είναι το νέο βερμούτ που θα δώσει ελληνικό τερουάρ στο negroni μας, ποιο κρεμώδες ιταλικό τυρί βάζει κάτω την μοτσαρέλα και ποια ιταλικά κρασιά ταιριάζουν με μακαρόνια.

Ο Γαστρονόμος Ιουνίου κυκλοφορεί στις 13/6 με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή