Στον Γαστρονόμο Ιουνίου αυτή την Κυριακή: Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει τάρτες με φρούτα

Στον Γαστρονόμο Ιουνίου αυτή την Κυριακή: Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει τάρτες με φρούτα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυμάστε την γιαγιά Ντακ και τις θρυλικές κερασόπιτές της, που κάθε φορά προσπαθούσαν να κλέψουν οι Μουργόλυκοι; Πάντα αναρωτιόμασταν τι γεύση είχε αυτό το γλυκό και γιατί γινόταν τόσος ντόρος. Τώρα ήρθε ο καιρός να μάθουμε.

Στον Γαστρονόμο Ιουνίου ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει την συνταγή για αμερικανική cherry pie: Τραγανή ζύμη πάνω και κάτω και στη μέση μια παχιά στρώση από ζουμερά κεράσια. Υπέροχα απολαυστική, ζουμερή και κερασένια! Και μαζί με αυτή, μας δίνει άλλα τέσσερα γλυκά στην ίδια κατηγορία των fruit pies, δηλαδή τάρτες με φρούτα. Κάποιες σκεπαστές, άλλες ανοιχτές εντελώς από πάνω, άλλες με πλέγμα σαν πάστα φλόρα και με διάφορα είδη ζύμης και διαφορετικές γεμίσεις, είναι όλες συνταγές πρωτότυπες και ξεχωριστές.

Η τάρτα με καραμελωμένα ξερά φρούτα και αμύγδαλα τρώγεται όλο τον χρόνο και έχει μία αίσθηση σαν φλορεντίνα. Η τάρτα black forest εμπνέεται από την γνωστή τούρτα black forest και είναι μία τάρτα με βύσσινα και σοκολάτα, λαχταριστή και φουλ σοκολατένια. Η απολαυστική τάρτα με καλοκαιρινά φρούτα είναι η ιδανική λύση για να αξιοποιήσουμε φρούτα που μπορεί να έχουμε σε αφθονία στο σπίτι και κινδυνεύουν να χαλάσουν και τέλος, η πάστα φλόρα είναι το πιο εύκολο γλυκό για κάθε μέρα, τρώγεται όλες τις ώρες και ταιριάζει πολύ με τον καφέ.

Ο Γαστρονόμος Ιουνίου κυκλοφορεί στις 13/6 με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή