Παγκόσμια μόδα, ελληνικό στιλ. Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Παγκόσμια μόδα, ελληνικό στιλ. Στο περιοδικό «Κ», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ο Καρλ Λάγκερφελντ παρουσίασε μια συλλογή λειτουργικών μαρμάρινων γλυπτών με τη λιτή αισθητική της αρχαίας Ελλάδας, είχε πει ότι για εκείνον η αρχαιότητα αποτελούσε πάντα «την πηγή της ομορφιάς, του πολιτισμού και του μοντέρνου».

Άλλωστε, έχουν υπάρξει διαχρονικά πολλές και ποικίλες οι επιρροές του κόσμου της μόδας από τον ελληνικό πολιτισμό – το επόμενο κεφάλαιο αυτής της σχέσης θα το παρακολουθήσουμε στις 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο, όταν θα παρουσιαστεί η συλλογή Cruise 2022 του οίκου Dior, με ρούχα με ελληνικά στοιχεία.

Εξ αφορμής το «Κ» σημειώνει μικρούς και μεγάλους σταθμούς αυτής της σύνδεσης· ο Μαριάνο Φορτούνι και το ένδυμα Delphos στις αρχές του 20ου αιώνα, οι πιέτες στα βραδινά φορέματα της Madame Grès, οι δημιουργίες του Κριστιάν Ντιόρ και η ιστορική φωτογράφιση στην Ακρόπολη για το Paris Match τo 1951, η μεγάλη έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στην αυγή της νέας χιλιετίας για την επιρροή του αρχαίου κόσμου πάνω στη σύγχρονη μόδα. Επίσης, η προ διετίας επίδειξη του Dolce & Gabbana, με επιρροές από την ελληνική μυθολογία και τέχνη, στον Ναό της Ομόνοιας στη νότια Σικελία και, περίπου την ίδια στιγμή, η συλλογή-φόρος τιμής στην Ελλάδα από τη Μαίρη Κατράντζου στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η Ελλάδα εμπνέει.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί στις 13 Ιουνίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή