ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Πρόβα με την ορχήστρα που ενώνει. Στο ανανεωμένο «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Πρόβα με την ορχήστρα που ενώνει. Στο ανανεωμένο «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Ο Χοσέ Άνχελ κατάγεται από την Βενεζουέλα. Η Σάρα και η Έστερ από το Κονγκό. Ο Φάνης γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ο Αινείας είναι μισός Έλληνας και μισός Ρουμάνος. Και το κοινό τους σημείο είναι ότι είναι μέλη της  Ορχήστρας Νέων του El Sistema Greece. Το El Sistema Greece λειτουργεί στη χώρα μας από το 2016, προσφέρει δωρεάν μαθήματα βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, γαλλικού κόρνου, τρομπέτας και κρουστών, μαθήματα χορωδίας, μουσικοκινητικής και μουσικής θεωρίας, «σε παιδιά και νέους ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας».  Το El Sistema διαθέτει πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης ενώ στις τάξεις του θα δείτε (και θα ακούσετε) παιδιά και νέους πρόσφυγες που μένουν σε δομές φιλοξενίας της Αττικής. Αυτό ακριβώς το πολύ ενδιαφέρον ανθρωπολογικό μωσαϊκό της ορχήστρας αναδεικνύει το cover story του νέου μας τεύχους με αφορμή την μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 5 Ιουλίου.

Στα άλλα μεγάλα θέματα του ανανεωμένου «Κ»: Συναντάμε τον ισραηλινής καταγωγής φωτογράφο Ben Hopper, που  μπήκε στο μάτι μας –κυριολεκτικά και μεταφορικά– όταν παρουσίασε το φωτογραφικό του project Natural Beauty που έγινε αμέσως  viral καθώς τα μοντέλα είχαν εμφανώς έντονη τριχοφυΐα στις μασχάλες τους. Στον απόηχο του κινήματος Body Positivity είχε πολλά να πει.

Ανακαλύπτουμε το νέο πρόσωπο του Λυκαβηττού, ξεναγούμαστε σε γκαλερί της Αθήνας μαζί με ξένους και Έλληνες φιλότεχνους, λέμε το δικό μας ευχαριστώ στον Στέφανο Τσιτσιπά και στην Μαρία Σάκαρη και διαβάζουμε για τα πραγματικά επαγγέλματα του μέλλοντος στο μεγάλο μας αφιέρωμα για την μεταλυκειακή εκπαίδευση.

 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής»